Tània Verge anuncia que es fa militant d'ERC en la recta final de la campanya

La primera consellera d'Igualtat i Feminismes de la història de la Generalitat, fitxatge independent dels republicans en l'inici de la legislatura, referma el compromís amb el partit, que situa com l'únic que impulsa polítiques "valentes" amb recursos

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, aquest dimecres en un acte d'ERC.
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, aquest dimecres en un acte d'ERC. | Hugo Fernández
08 de maig del 2024
Actualitzat a les 12:02h

La primera consellera d'Igualtat i Feminismes de la història de la Generalitat, Tània Verge, s'ha fet militant d'ERC. Així ho ha anunciat aquest dimecres en un acte de campanya sectorial dels republicans, en el que han reivindicat les polítiques "ambicioses" del partit en aquesta matèria. "Des d'ahir soc militant d'ERC, perquè és l'única força que aposta amb fermesa per les polítiques feministes amb compromís, recursos i valentia", ha declarat la nova integrant del partit.

Verge, catedràtica de Ciència Política i síndica de l'1 d'octubre, va ser un fitxatge independent d'ERC per impulsar la primera conselleria d'aquesta carpeta, una aposta que ha format part de l'ADN del Govern de Pere Aragonès. Una de les mesures que més han transcendit aquesta legislatura d'aquest departament ha estat la gratuïtat de productes menstruals per a totes les dones.

Verge és catedràtica de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, i el seu àmbit d'especialització han estat les polítiques feministes. Més enllà de l'àmbit acadèmic, ha militat en múltiples espais feministes al llarg de la seva vida. Ara s'ha fet militant d'ERC, un moviment similar al que va fer ara fa un any el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que en un acte de campanya de les municipals va anunciar la seva integració al partit. En aquest cas, provenia del PSC.

En l'acte en què Verge ha anunciat la seva incorporació a ERC, Aragonès ha reivindicat les polítiques valentes i ambicioses de la seva formació davant del "feminisme conservador" del PSC i el feminisme de "paraules i no fets" de Junts. De fet, ha acusat els juntaires de reduir el finançament a l'Institut Català de les Dones, deixant-lo en "mínims històrics".

"Som el partit que ha apostat per un feminisme desacomplexat i ambiciós", ha declarat. Per això, ha demanat la confiança de la ciutadania per "continuar treballant des d'una perspectiva feminista". Sense ERC al Govern, ha assegurat que la continuïtat de la conselleria perilla.