Alejandro Fernández assegura que el retorn de Trapero seria «recuperar el pitjor del procés»

El candidat del PP assenyala, sobre la proposta de Salvador Illa, que l'excap dels Mossos "està absolt penalment però no políticament i ètica"

Alejandro Fernández, a la seu d'EFE.
Alejandro Fernández, a la seu d'EFE. | ACN
08 de maig del 2024
Actualitzat a les 17:24h

 

El candidat del PP, Alejandro Fernández, ha assegurat aquest dimecres que nomenar el major Josep Lluís Trapero com a màxim responsable de la policia, proposta feta en el debat de dimarts per Salvador Illa, seria "recuperar el pitjor del procés". Ho ha dit en la roda de premsa celebrada a la seu de l'agència EFE. Fernández ha recordat que "el senyor Trapero va ser absolt penalment, però des del punt de vista polític, ètic i moral no". 

Per Alejandro Fernández, el retorn de Trapero implicaria "tornar al procés, tornar als temps de la desconfiança, dels rumors, del descontrol i l'especulació sobre quina seria l'actitud dels Mossos". El líder dels populars també ha recordat les trobades "entre Trapero, Puigdemont i Rahola" en els moments àlgids del procés. 

Preguntat sobre el posicionament dels exconsellers de Junts Miquel Sàmper i Santi Vila donant suport a Illa, Fernández ha respost dient que sempre s'ha sentit orgullós que persones provinents d'altres formacions, especialment Ciutadans i Vox, donin suport al PP. Ha dit que mai se li passaria pel cap de criticar a ningú per expressar el seu suport a una candidatura determinada.

Alejandro Fernández ha sortit en defensa d'Alberto Núñez Feijóo, a qui avui el PSOE ha titllat de fer declaracions d'"extrema dreta" per assegurar que "els immigrants il·legals estan ocupant les nostres cases". El candidat ha subratllat que el PP és un partit "liberal, europeista i que creu en la seguretat ciutadana", i que considera que tots els immigrants que compleixin amb l'ordenament jurídic "són benvinguts". 

Fernández ha posat molta aigua al vi quan li han preguntat per possibles acords amb Illa, un escenari que considera "molt optimista". El candidat del PP ha dit del presidenciable del PSC que "es dedica a mimar molt el senyor Puigdemont". Li han preguntat al cap de cartell del PP si està d'acord amb el cordó sanitari expressat per ERC, PSC, Junts, els comuns i la CUP enfront l'extrema dreta. Alejandro Fernández ha tret aleshores el que ha anomenat "el cordó sanitari del tripartit contra el PP" i s'ha mostrat contrari a fer-ho amb Vox. Fins i tot ha dit que no pot estar més en desacord amb la CUP, però que "mai" defensarà cap cordó sanitari contra la formació de l'esquerra independentista. 

La compareixença s'ha clos amb un moment irònic. Preguntat per unes declaracions de Jordi Cañas en què afirmava que Fernández hauria de ser a Ciutadans, el cap de llista del PP ha estat contundent: "Si creuen que estan tan a prop ideològicament, que em votin. Seria l'acte més pragmàtic que haurien de fer de cara al futur. Ens aniria a tots molt bé".