El PP porta Juanma Moreno per passar el rasclet per les cases regionals

El president andalús dona suport a la campanya d'Alejandro Fernández amb un to molt diferent al d'Ayuso: "Catalunya necessita serenor"

Moreno Bonilla, aquest dimecres a Lleida.
Moreno Bonilla, aquest dimecres a Lleida.
08 de maig del 2024
Actualitzat a les 20:53h

 

El PP passa el rasclet per les cases regionals, activant al màxim els presidents autonòmics del partit. De fet, hi ha hagut un autèntic desembarcament de dirigents territorials conservadors en la campanya del 12-M. Si la gran estrella va ser la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que va ser dilluns a la plaça d'Artós, aquest dimecres Alejandro Fernández ha estat a la Casa d'Andalusia del Prat de Llobregat, junt amb el president andalús, Juanma Moreno

Moreno ha demanat explícitament el vot per al PP dels "andalusos que viuen a Catalunya i els catalans d'origen andalús", i ha reclamat "que es doni una oportunitat a la normalitat política". El president de la Junta ha expressat una percepció que "hi ha un clima diferent, els catalans no volen més embolics, necessiten un govern seriós i ja saben que el PSC es dedica a apuntalar els independentistes". "Catalunya necessita serenor", ha dit el president andalús.

Un to diferent a Ayuso

Un periodista ha preguntat a Moreno quina és la recepta que explica que governi amb majoria absoluta a Andalusia, sense dependre de Vox. La resposta ha estat que el seu és "un projecte centrat en les classes mitjanes, transversal, ocupant-se dels problemes de la gent". Ha quedat clar que el seu to és molt diferent l'emprat dilluns per Ayuso quan ha dit que "el diàleg amb l'adversari i la tolerància és una cosa important". Això sí, no ha volgut discrepar de Feijóo sobre les declaracions fetes pel líder del PP unint immigració il·legal i ocupacions d'habitatges: "És que tenim un problema greu d'habitatge i un problema d'ocupacions. Feijóo ha posat el dit a la llaga". 

Al matí, el president andalús ha visitat aquest dimecres les cases d'Andalusia de Lleida i Girona. Al vespre, després de la compareixença amb la premsa, ja dins del centre regional del Prat, Moreno ha recordat que va néixer a Catalunya i que el seu pare era catalanoparlant i ell manté arrels familiars a Catalunya. Per això, ha dit, ha defensat sempre mantenir el "lligam" entre catalans i andalusos.

Fernández ha elogiat Moreno, de qui ha dit que és "una inspiració perquè ha fet possible l'impossible" i, repetint el que és un tòpic en el seu discurs, ha reincidit a dir que Moreno "trenca tòpics perquè aconsegueix baixar impostos, recaptar més i preservar els serveis socials". Parlant davant dels socis del centre, Fernández ha fet un discurs més dur que Moreno, assegurant que els dirigents independentistes han fet que molts "s'han sentit ciutadans de segona i se'ls ha dit xarnegos i ñordos". 

Abans, al matí, el candidat ha estat a Rubí en companyia del president de Galícia, Alfonso Rueda, que recentment va revalidar la majoria absoluta del PP a la Xunta. Després d'un acte davant del lloc on s'ha d'aixecar l'hospital Vicent Ferrer, Rueda i Fernández han visitat la seu de l'Hermandade Galega de Rubí. La colònia gallega a Catalunya també vota i el PP s'hi ha abocat. 

El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, un altre dels barons del PP, també va venir per animar la campanya de Fernández i el va acompanyar al Centre Castella-Lleonès de Sant Joan Despí. Diumenge es veurà el fruit de tot aquest desembarcament.