Cinc euros per aparcar al torrent de la Cabana de Campdevànol

Un pla pilot per regular l'excés d'afluència pot suposar cobrar a partir de l'1 d'agost

Arnau Urgell
01 de juliol del 2011
Cotxes a la pista d'accés al torrent de la Cabana
Cotxes a la pista d'accés al torrent de la Cabana | CiU Campdevànol
El pla pilot pretén evitar l'acumulació de cotxes a la zona del torrent de la Cabana. Foto: ElRipollès.info

Aparcar a la font del Querol i al torrent de la Cabana podria deixar de ser gratuït a partir del mes d'agost. Caldrà aleshores pagar cinc euros si entra en vigor –tal i com preveu l'equip de govern de Campdevànol- una ordenança que va aprovar aquest dijous. La mesura forma part d'un pla pilot per regular l'excés d'afluència a la zona i va comptar amb l'oposició total del PSC que ho va qualificar de “mala gestió política”.

El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Soler, va anunciar que esperava que es comencés a cobrar a partir de l'1 d'agost entre el divendres i el diumenge. Una opció per evitar el pagament de cinc euros seria realitzar compres de més de 10 euros als establiments de la Unió de Botiguers. Segons l'equip de govern això permetria donar preferència als veïns de Campdevànol al mateix temps que s'afavoria el comerç local.

El pagament als dos pàrquings és una de les tres opcions que s'avaluarà en el pla pilot que es posa en marxa aquest estiu. Les altres dues, permetre l'accés lliure o multar els cotxes que aparquin al camí d'Estiula, també s'aplicaran al llarg de la temporada de bany. Totes les dades acumulades permetran segons Gerard Soler decidir què fer l'any vinent. L'alcalde Joan Manso va anunciar que, conjuntament amb l'Ajuntament de les Llosses, també estudiaran si cal limitar l'accés al torrent per la pista.

Oposició total del PSC

El grup municipal del PSC –que quan era al govern va prohibir aparcar al llarg de la pista del torrent de la Cabana - es va oposar totalment a l'ordenança reguladora. “Mentre fan pilots, els pilots s'estavellen” va afirmar gràficament Núria López. En aquest sentit va qualificar la tramitació de “mala gestió política” i va lamentar el “mal plantejament de l'ordenança”.

Els socialistes, que van demanar sense èxit que el punt quedés sobre la taula, van considerar que l'ordenança era impossible que entrés abans de finals d'agost i van recordar que si algú presentava al·legacions encara s'endarreria més. “Si presenten al·legacions l'únic que aconseguiran és frenar-ne l'aplicació i no disposar de les dades pel pla pilot” va respondre Manso. Núria López també es va queixar que en el text, que va qualificar d'“arbitrari”, no sortís cap referència a l'acord amb la Unió de Botiguers.