Festival de petites delicadeses

El Festival de Música de la Vall de Camprodon afronta la crisi obrint-se a nous estils i apostant per la qualitat

Redacció
19 de juliol del 2011
Presentació del Festival de Música de la Vall de Camprodon.
Presentació del Festival de Música de la Vall de Camprodon. | FMVC
Presentació del Festival de Música de la Vall de Camprodon. Foto: FMVC

El Festival de Música de la Vall de Camprodon (FMVC) celebra la dotzena edició obrint-se a més estils i amb la voluntat d'atraure a nous públics. Un certamen que afronta la crisi apostant per la qualitat i redueix el nombre de concerts fent-ne un per poble. Això sí, presenta un programa de petites delicadeses amb noms potents com Roger Mas, Anna Roig i Folkinkats entre altres.

La incorporació del tango, la chanson o el fado, per posar alguns exemples d'estils que hi seran representats, respon, segons el director de programació del FMVC, Francesc Viladiu, a la voluntat que la vall tingui cada estiu una proposta delicatessen en propostes de petit i mitjà format “molt seleccionades” i pensades per poder arribar a un públic ampli. Viladiu reconeix que l'edició d'aquest any és un “primer pas” per un model de festival i programació que s'ha d'anar “consolidant” amb els anys.

El president en funcions de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Josep Coma, va destacar en la presentació del FMVC feta aquest dilluns a l'Ajuntament de Vilallonga de Ter, la importància de mantenir el festival malgrat la reducció d'ingressos i aportacions que han tingut els ajuntaments i entitats supramunicipals. “Aquest any hi ha hagut una reducció del 50% del pressupost del festival. Hem optat per mantenir la qualitat i reduir la quantitat”, ha explicat el màxim responsable de la mancomunitat.

El folk dels ripollesos Els d'en Samarra i el tango dels argentins Marcelo Mercadante i Gustavo Battaglia (7 d'agost) obrirà el festival amb una programació doble a la sala de ball de Llanars. El cantautor Roger Mas (14 d'agost), actuarà a la sala de ball de Molló per presentar-hi el seu celebrat disc A la casa d'enlloc. La sala cooperativa de Vilallonga acollirà el tercer diumenge d'agost l'actualització de la chanson francesa d'Anna Roig i L'ombre de ton chien (21 d'agost). La fadista Névoa i el guitarrista Vicenç Solsona (28 d'agost) presentaran el seu darrer espectacle a l'església de Setcases i Folkincats (4 de setembre) tancaran el festival amb un concert a la sala el Molí de Sant Pau de Segúries. Francesc Viladiu reconeix que “costa molt que aquestes propostes vinguin a la Vall de Camprodon. Que actuïn aquí permet posar la vall al circuit musical”.

Tots els concerts valen 4 euros i les entrades es venen a partir d'una hora abans als mateixos recintes.

Programa complet de concerts

Diumenge 7 d'agost

Marcelo Mercadante & Gustavo Battaglia (tango) i Els d'en Samarra (música tradicional). Sala de ball. Llanars (19:00

Diumenge 14 d'agost

Roger Mas (cantautor). Sala de ball. Molló (19:00)

Diumenge 21 d'agost

Anna Roig i L’ombre de ton chien. Sala Cooperativa. Vilallonga de Ter (19:00)

Diumenge 28 d'agost

Névoa & Vicenç Solsona (fado, bolero, bossanova...). Església de Sant Miquel. Setcases (19:00)

Diumenge 4 de setembre

Folkincats (folk i jazz). Sala el Molí. Sant Pau de Segúries (19:00)

Dossier Festival de Música Vall de Camprodon



Galeries de fotos

X Festival Vall de Camprodon (2010)


Concert de la Vella Dixieland (Arnau Urgell)

Concert de la Coral Càrmina (Arnau Urgell)

Concert de Carme Canela (Marcel Urgell)