Una història que es repeteix

Arnau Urgell
12 de desembre del 2011
Un accident ha obligat a tallar la collada de Capsacosta.
Un accident ha obligat a tallar la collada de Capsacosta. | ElRipollès.info
Un accident ha obligat a tallar la collada de Capsacosta. Foto: ElRipollès.info

És una història que es repeteix. De nou, unes obres de manteniment de la N-260, a càrrec del Ministeri espanyol de Foment, han anat acompanyades de manca d'informació a administracions i usuaris.

Aquesta setmana, des de dilluns fins al divendres, els túnels de Collabós, que comuniquen el Ripollès i la Garrotxa, estan tallats de 7 del matí a tres del migdia per la instal·lació d'un sistema instal·lació d'incendis. Foment en prou feines ha informat als mitjans i tampoc s'han senyalitzat algunes de les vies alternatives per poder accedir a la Garrotxa. De fet, molts conductors s'han trobat per sorpresa que no podien accedir als túnels.

La situació recordales obres d'asfaltatge de la N-260 entre Ripoll i Campdevànol el setembre de 2008. En aquella ocasió no hi va haver cap tipus d'avís -ni tant sols als ajuntaments implicats- i el caos circulatori va ser molt important.

El Consell Comarcal es queixarà formalment

La indignació per la manca d'informació tindrà resposta institucional. El Consell Comarcal farà una queixa formal en forma de carta. Tot i que valoren que s'inverteixi en la millora i el manteniment d'aquesta via consideren que no s'ha gestionat bé el tall d'una via tant important en uns horaris que afecten moltes persones. "El dia té 24 hores" explica el president Miquel Rovira que considera que, si hagués estat possible, s'hauria d'haver optat per un horari de tarda-nit.

Foment no havia senyalitzat el tall diumenge

Aquest diumenge a la tarda, quan mancaven poc més de dotze hores per l'inici de les obres, el Ministeri de Foment no havia senyalitzat el tall. Al giratori de Collabós -així com en tota la N-260 ni a Ripoll ni a Sant Joan- no hi havia cap mena de cartell que indiqués que a partir de dilluns no s'hi podrà circular ni les possibles vies alternatives. Només a Sant Pau, d'on surt la carretera de Capsacosta, hi havia un rètol indicador.

Durant tots aquests dies el trànsit es desviarà per la C-153a que transcorre de Sant Pau de Segúries a la Vall de Bianya per la collada de Capsacosta. Les altres dues vies alternatives són la carretera de Vallfogona (N-260a) d'Olot a Ripoll i la carretera de Santigosa (GI-521) de Sant Joan a la N-260a.

Un accident talla Capsacosta i augmenta el caos

Al tall poc informat dels túnels de Collabós, s'ha sumat aquest migdia un accident amb un camió implicat a la collada de Capsacosta (C-153a), que uneix Sant Pau de Segúries i la Vall de Bianya.

Segons el Servei Català del Trànsit la via ha estat tallada durant tres hores, entre un quart de dues i un quart de cinc. El sinistre, que ha afectat un camió d'una empresa de construcció de Gombrèn i un turisme Mercedes, ha provocat un ferit lleu. Al llarg del matí la circulació en aquesta estreta carretera ha estat molt complicada sobretot per la presència de camions que habitualment circulen pels túnels i, de fet, abans ja s'havia produït un primer accident.

L'únic cartell que senyalitza el tall està a Sant Pau. Foto: ElRipollès.info