En directe

Eleccions a Catalunya 2024: últimes notícies del dimecres 1 de maig

Segueix tota l'actualitat i l'última hora de la campanya electoral de les eleccions al Parlament del 12 de maig

Campanya de les eleccions catalanes del 12-M
Campanya de les eleccions catalanes del 12-M
Redacció
01 de maig del 2024
Actualitzat el 02 de maig a les 8:00h

Aragonès, contundent: "Entre limitar el lloguer i els especuladors, Illa i Puigdemont sempre trien els especuladors"

"Entre limitar els preus de lloguer i els especuladors, Illa i Puigdemont sempre trien els especuladors". Així de contundent s'ha mostrat el cap de llista d'ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, durant l'acte d'aquest dimecres a Terrassa. El president de la Generalitat i candidat a la reelecció ha advertit que, en canvi, ERC sempre tria "la gent", mentre PSC i Junts es posicionen amb els seus vots al Parlament a favor de l'especulació. Aragonès també ha avisat que tots dos partits es posaran d'acord després del 12-M per "expulsar" els republicans del Govern. És per això que ha demanat el vot per Esquerra: "No hem acabat la feina, la governança republicana just comença", ha proclamat.

 

La CUP exigeix per l'1-M una jornada de 30 hores i un sou mínim de 1.600 euros nets: "Els rics ens guanyen per golejada"

La CUP ha reclamat per l'1 de Maig una jornada laboral de 30 hores setmanals i un salari mínim de 1.600 euros nets repartits en 14 pagues. Així ho ha defensat la candidata, Laia Estrada, abans de participar en la manifestació del sindicat Coordinadora Obrera Sindical (COS). "La lluita de classes existeix, i malauradament els rics ens estan guanyant per golejada", ha dit. L'anticapitalista ha remarcat que es tracta de propostes "que són de justícia" i ha insistit en "repartir el treball i la riquesa". Alhora, ha lamentat que mentre s'encareix el cost de la vida, la Generalitat i el govern espanyol facin "proclames triomfalistes" sobre la creació d'ocupació. "Sembla una broma de mal gust", ha etzibat. 

Pedro Sánchez visita per sorpresa la Fira d'Abril de Barcelona per l'1-M

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer secretari del PSC i candidat a les eleccions catalanes, Salvador Illa, han passejat el migdia d'aquest dimecres 1 de maig per la Fira d'Abril de Barcelona, al parc del Fòrum i Sant Adrià del Besòs. En plena campanya del 12-M i després de confirmar la permanència de Sánchez al capdavant de l'executiu estatal, ambdós líders socialistes han visitat la caseta del PSC.

Puigdemont torna per fixar el marc de la polarització: "O Illa o nosaltres"

El líder de Junts, que rep el suport de Mas després del de Pujol, recorda la crida convergent a "passar el rasclet" per concentrar vot independentista i minimitza l'aposta per la regeneració de Sánchez. La crònica completa, aquí.

El sindicalisme surt al carrer l'1 de maig per reclamar «menys jornada laboral i millors salaris»

La protesta de CCOO i UGT, marcada per les eleccions del 12-M, reivindica continuar amb les reformes progressistes per assolir “la plena ocupació”. Llegeix la crònica sencera.

Artur Mas exhibeix el suport a Puigdemont aquest 12-M

Artur Mas farà explícit aquest dimecres el suport a la candidatura de Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat. L'expresident participarà aquest dimecres en un acte de campanya de Junts a Vilassar de Mar, al costat del secretari general del partit, Jordi Turull. Aquest és el primer acte en què Mas s'implica en la campanya del 12-M. En declaracions recollides per l'agència Efe, exlíder convergent ha apuntat que "no vol un altre tripartit a Catalunya ni un president de la Generalitat com l'actual alcalde de Barcelona", en referència a Jaume Collboni, investit amb els vots del PP.

Jéssica Albiach demana el vot als qui han aconseguit feina i contracte estable gràcies a la reforma laboral

La candidata de Comuns Sumar a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha demanat el vot per la seva candidatura a "totes les persones que no tenien feina i ara en tenen, i a totes les persones que tenien un contracte temporal i ara tenen una feina estable amb un contracte definit". "Això ha estat gràcies a la reforma laboral de Yolanda Díaz", ha assegurat en declaracions a la premsa a l'inici de la manifestació de l'1 de Maig a Barcelona. Albiach ha defensat el paper de Sumar i Díaz al capdavant del Ministeri de Treball i ha acusat la Generalitat d'anar-hi "a roda". "No ha fet gaire cosa", ha lamentat.

UGT reivindica assolir la reducció de la jornada laboral i incrementar els salaris: "Hem de treballar menys i cobrar més"

El líder de l'UGT a Catalunya, Camil Ros, ha reivindicat avançar cap a una reducció de la jornada laboral, amb l'assoliment de les 37,5 hores com a primer pas. En declaracions abans de la manifestació de l'1 de maig, ha afegit que l'altra gran lluita és la d'incrementar salaris i millorar les condicions laborals. "Hem de treballar millor, menys i cobrar més", ha resumit. Ros ha assegurat que la jornada de 37,5 hores no és la fi sinó un pas i ha situat en l'horitzó un segon pas per arribar a la jornada de 32 hores i, posteriorment, la setmana laboral de quatre dies. 

CCOO insta els partits a "no malbaratar l’oportunitat" de fer un govern d’esquerres a Catalunya

El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha instat els partits progressistes a Catalunya a "no malbaratat l’oportunitat" de fer un govern d’esquerres després de les eleccions del 12-M. En una declaració als mitjans abans de la manifestació del Primer de Maig, Pacheco ha dit que els treballadors volen "garantir que a Catalunya governen de nou les esquerres amb solvència". Segons el secretari general de CCOO, cal una majoria parlamentària que "doni estabilitat a les reformes progressistes". Pacheco ha remarcat que la plena ocupació "és a tocar" i ha exigit mesures per reduir la jornada laboral i garantir el dret a l’habitatge per a tothom.

El més llegit