Foment rectifica i no farà les obres a Collabós fins al gener

Les queixes d'administracions i usuaris així com el caos viscut a la collada de Capsacosta el dilluns han provocat que els treballs als túnels hagin durat un dia

Redacció
13 de desembre del 2011
Els cotxes i camions han pogut tornar a circular pels túnels de Collabós.
Els cotxes i camions han pogut tornar a circular pels túnels de Collabós. | Arnau Urgell
Els cotxes i camions han pogut tornar a circular pels túnels de Collabós. Foto: Arnau Urgell

Foment ha rectificat després del caos d'aquest dilluns. Les obres per instal·lar un sistema d'extinció d'incendis als túnels de Collabós s'han aturat un sol dia després de començar-se i no es reemprendran fins al mes de gener.

Ahir van començar els treballs a la N-260, el principal punt de connexió entre el Ripollès i la Garrotxa. La manca d'informació -només es va avisar a l'Ajuntament de Camprodon- i la nul·la planificació d'itineraris alternatius va provocar que, per exemple, el Consell Comarcal anunciés una queixa formal.

Sobre el terreny els problemes es van concentral a l'únic itinerari alternatiua assenyalat per Foment, la collada de Capsacosta. La concentració de vehicles, especialment camions, va fer molt difícil la circulació en una via molt estreta. A més, dos accidents van acabar tallant la carretera al migdia.

Davant d'aquesta situació Foment ha decidit posposar els treballs fins al mes de gener. Per altra banda, els Mossos d'Esquadra han restringit la circulació per Capsacosta per evitar la situació viscuda aquest dilluns.