«L'Objectiu Utah ha reactivat l'Esbart Eudald Coma de Ribes»

Dani Vilaseca i Joan Garcia/La Veu
03 de maig del 2012
L'Esbart Eudald Coma va ser al Tampoc caldria.
L'Esbart Eudald Coma va ser al Tampoc caldria. | La Veu de Sant Joan
L'Esbart Eudald Coma va ser al Tampoc caldria. Foto: La Veu de Sant Joan

L'Esbart Eudald Coma de Ribes de Freser fa mesos que treballa en l'Objectiu Utah. Del 30 de juliol al 4 d'agost seran, juntament amb els Randellaires, a l'Springville World Folkfest, un esdeveniment que aplega grups de dansa d'arreu del món en aquesta localitat de l'Amèrica profunda.

El Tampoc caldria de La Veu de Sant Joan va entrevistar fa uns dies quatre membres de l'Esbart Eudald Coma; en Pere, en Sebastià, en Pep i la Luci. N'hi ha de veterans i altres que tot just fa quatre mesos que la fan ballar. I és que “L'Objectiu Utah l'ha fet reactivar” i admeten que la idea de buscar un viatge a l'exterior pretenia rellançar l'entitat en un “moment baix”. “Assagem quatre vegades a la setmana de les ganes que tenim d'anar a Utah” expliquen amb il·lusió.

L'entitat té una història que arrenca set dècades ençà. Va néixer el 1944 de la mà d'un vicari de Ribes però fins l'any següent no es va consolidar gràcies a Eudald Coma i Pere Cambras amb el nom de l'Esbart Núria. De la mà de la Sección Femenina de Coros y Danzas van aconseguir dur els balls catalans de Ribes arreu del Principat, l'Estat espanyol però també a França, Itàlia i Mèxic. L'entitat va viure una edat d'or fins a finals dels 60 però al cap de dues dècades va desaparèixer. El 1994, en ocasió del cinquantè aniversari, l'esbart ribetà va reiniciar la seva activitat.

El Tampoc caldria el presenta el periodista Dani Vilaseca. Es pot escoltar en directe a La Veu els dimecres a les set del vespre i els dissabtes a les sis de la tarda.