Els germans el Qayed superen Aleix Fàbregas a la Cursa dels Mossos-Sant Amand

L'atleta ripollès ha coronat primer l'ascens amb rècord però ha estat superat al descens pels corredors de Tortosa. En dones, victòria de Lourdes Aymerich

Arnau Urgell
06 de maig del 2012
Ahdmed el Qayed entrant a la meta de Ripoll.
Ahdmed el Qayed entrant a la meta de Ripoll. | Arnau Urgell
Ahdmed el Qayed entrant a la meta de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Ahmed el Qayed s'ha proclamat vencedor de la dotzena edició de la Cursa de Muntanya Mossos d'Esquadra - Sant Amand disputada aquest diumenge a Ripoll. L'atleta de la UEC Tortosa ha completat els 22,7 quilòmetres de recorregut i els 2.700 metres de desnivell acumulat amb menys de dues hores, concretament 1:59:57. Ahmed s'ha imposat al seu germà Abderrahim –també del club tortosí i que ha entrat a dos minuts del guanyador- i al ripollès Aleix Fàbregas que, un any més, s'ha hagut de conformar en la tercera posició amb un temps de 2:05:41. També cal destacar el vuitè lloc de Martí Lázaro del CE Ripoll. El 2011 la victòria va ser per Josep Cuadrat (AE Diedre), que enguany no ha participat a la competició.

Fàbregas, com va passar el 2011, ha estat el primer en coronar Sant Amand (1.832 metres d'altitud) i endur-se el Trofeu Eladi Munell. Ho ha fet, a més, amb rècord ja que només ha invertit 1:08:36 en completar l'ascensió. Tanmateix, el descens –com ell mateix ha reconegut- no s'adapta a les seves característiques i ha estat superat pels dos germans el Qayed. En dones, la victòria ha estat de Lourdes Aymerich que ha rellevat en el palmarès a Dolors Morcillo (Club Excursionista Avinyó) amb un temps de 2:36:05.

Enguany han pres part a la sortida, a les nou del matí davant de la caserna dels Mossos d'Esquadra, un total de 128 participants. El temps ha aguantat fins a les 12 quan han començat a caure els primers ruixats de la jornada i ha enganxat part dels participants encara en plena cursa. Una prova que, de manera excepcional, ha hagut d'acabar a la zona de can Guetes.

Els corredors en el tram inicial de la Cursa de Sant Amand. Foto: Arnau Urgell

El ripollès Aleix Fàbregas arribant a la meta. Foto: Arnau Urgell

Galeria de fotos 2012 (Xevi Escribà i Arnau Urgell)

Classificació Cursa dels Mossos d'Esquadra - Sant Amand (pdf)