Premi Sambori d'Òmnium per una alumna de Camprodon

Ingrid Subirana va ser guardonada per un text sobre el paisatge del naixement del Ter

Redacció
23 de maig del 2012
Premiats del Sambori.
Premiats del Sambori. | Òmnium Cultural
Ingrid Subirana Àlvarez, alumna del CEIP Doctor Robert de Camprodon, es va endur un tercer premi de la fase nacional dels Premis Sambori, organitzat per Òmnium Cultural. Divendres passat es va celebrar a Barcelona l'entrega d'uns guardons que reunien les millors obres de les fases territorials. En el cas de la demarcació Alt Ter-Garrotxa, que inclou el Ripollès, els premis es van entregar a Campdevànol el passat 24 de març.

L'acte nacional va aplegar 200 persones al Centre Cultural Teresa Pàmies de Barcelona. Conduït per Jordi Gil, presentador de l'informatiu InfoK, va comptar amb un tast del musical Trifulkes de la Katalana Tribu a càrrec de la companyia Zitzània Teatre. Per la seva banda, Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, va destacar l'orgull que suposa per a l'entitat poder premiar els joves que han de ser el futur de la literatura catalana. El jurat del 6è Premi Sambori Òmnium, format per Joan Duran, Xavier Gimeno, Mireia Lleó, Vicenç Llorca , Cèlia Sànchez-Mústich i Mireia Vidal- Conte, va acordar concedir 17 guardons entre les obres seleccionades prèviament a nivell territorial de les sis categories diferents segons el curs de l’alumnat.

Ingrid Subirana Àlvarez, que va ser tercera en la fase territorial de cicle superior, va repetir el mateix premi a nivell nacional amb el text "L’Amistat de Bastiments i el Ter". El jurat va destacar que l'obra dota de dimensió poètica el paratge d'Ulldeter a partir de la personificació del paisatge. La mateixa obra li va servir per guanyar els certamens literaris Joan Triadú del Consell Comarcal així com el de Campdevànol.

“L'amistat de Bastiments i el Ter” (pdf)

Llista completa de premiats