El Campdevànol renuncia a jugar a Segona Catalana

La directiva ha pres aquesta decisió després de la negativa de la FCF de permetre'ls jugar al grup gironí

Arnau Urgell
21 de juny del 2012
El Campdevànol ho ha intentat contra un Joanenc molt físic.
El Campdevànol ho ha intentat contra un Joanenc molt físic. | Arnau Urgell
El Campdevànol ha renunciat a pujar de categoria. Foto: Arnau Urgell

No fa ni una setmana de l'ascens del Campdevànol després d'una èpica promoció amb el Joanenc quan ha saltat la notícia que l'equip verd-i-blanc renuncia a jugar a Segona Catalana. Ho ha confirmat el mateix president de l'entitat, Silvestre Puig, a ElRipollès.info. El principal motiu és la impossibilitat de jugar al grup 1, el de les comarques gironines, amb la resta d'equips del Ripollès.

"Descartem totalment jugar al grup barceloní" ha assegurat Puig que ha deixat una porta oberta a jugar a la categoria assolida si la FCF els permetés fer-ho al grup gironí. Es tracta però d'una possibilitat quasi impossible ja que, a priori, les renúncies es cobreixen amb equips de la mateixa demarcació.

Una altra de les raons esgrimides és "el salt esportiu, econòmic i d'estructura de club" que suposaria la nova categoria. Malgrat que el salt seria similar si s'hagués pogut jugar al grup 1, el fet de jugar diversos derbis mitigaria l'aspecte econòmic i suposaria un plus d'il·lusió. Sigui com sigui, Puig ha considerat que era un moment per "prendre decisions amb el cervell i no amb el cor".

Tenint en compte la situació que es pot crear a partir d'ara, el president verd-i-blanc ha anunciat que es convocarà una assemblea de socis en el qual proposarà un procés de transició d'un any per tal que un nou equip assumeixi el comandament de l'entitat. Per tal d'optar al grup gironí, en principi l'única opció seria començar de Quarta Catalana una possibilitat que l'actual equip "no es planteja".

La decisió del club ha arribat just el dia abans d'una rua per celebrar l'ascens, una celebració que finalment s'ha acabat suspenent. Segons ha pogut saber aquest diari, la majoria de jugadors no tenien coneixement de la renúncia i se n'han assabentat pels mitjans i les xarxes socials. Tot plegat suposarà que, de rebot, el Taradell conservi la seva plaça a Tercera Catalana tot i el descens patit.