«És difícil, però no descarto el salt al professionalisme»

Joan Compte ha viscut un 2012 a tota màquina: segon lloc a la Transpyr, debut a la duríssima Titan Desert i fitxatge per un equip de ciclisme en ruta

Arnau Urgell
11 de juliol del 2012
Joan Compte ha fitxat pel Reyno de Navarra.
Joan Compte ha fitxat pel Reyno de Navarra. | Facebook
Joan Compte ha fitxat pel Reyno de Navarra. Foto: Facebook

El mollonenc Joan Compte –més conegut com a “Burgues”, pel nom de la casa familiar- acaba de completar amb el camprodoní Jaume Guàrdia la Transpyr, la travessa al Pirineu en BTT. L'han finalitzat en segona posició el mateix any que ha debutat a la Titan Desert i ha fitxat per un equip navarrés de ciclisme en ruta. Tot i reconèixer que és molt díficil l'esportista de Molló de 24 anys no descarta fer el salt al professionalisme.

- Dissabte vau completar la Transpyr arribant a Sant Sebastià en segona posició? Amb quines sensacions heu tornat cap a casa?

- Molt bones. Ha estat una experiència brutal, segurament la millor que mai hem passat. Per segon any hi participàvem com a equip convidat representant Camprodon i enguany tot ha estat excel·lent: tant a nivell competitiu com sobretot l'ambient amb la resta de companys i l'organització.

- A nivell de resultats ha estat quasi perfecte: segon lloc a la general i quatre victòries d'etapa consecutives...

- Nosaltres en cap cas ens esperàvem acabar la Transpyr en segon lloc. Tal com vam fer l'any passat l'objectiu era poder arribar a Sant Sebastià. Els dies que teníem bones sensacions forçàvem la màquina i l'estratègia ha anat molt bé.

- Curiosament, vau perdre les opcions de guanyar la competició just el dia que l'etapa acabava a Camprodon...

- Va ser una mala passada. Anàvem primers a l'etapa perquè ens feia molta il·lusió guanyar a l'arribada a Camprodon. L'any passat ja havíem tingut problemes en el mateix tram i enguany ens vam deixar una de les peces que es va acabar trencant. Encara vam tenir sort d'estar a Beuda, relativament a prop de la Vall de Camprodon, i un company ens va assistir. Si arribem estar a mig del Pirineu aragonès o a Navarra segurament hauríem hagut d'abandonar.

- Ja penseu en la Transpyr 2013? Hi anireu amb la voluntat de guanyar-la?

- Encara queda molt i caldrà mirar els calendaris. En tot cas és una prova que ens agrada molt però si hi tornem a participar ho afrontarem amb el mateix objectiu: arribar a l'oceà Atlàntic a Sant Sebastià.

- Fa pocs mesos també va debutar a la Titan Desert, una de les proves de BTT més dures al món, amb un notable 18è lloc. Déu n'hi do quin any...

- La Titan Desert és una prova que s'ha de fer alguna vegada a la vida. Jo també hi anava amb el plantejament d'acabar-la però en formar d'un equip potent, amb en Marc Trayter i l'Albert Roca, també vaig intentar fer un bon paper. De cara a l'any vinent no tinc gens clar repetir. Si ho haig de finançar –és molt car- prefereixo optar per un calendari alternatiu que em permeti fer tres proves amb un recorregut no tant monòton.

- Per fer més complet el 2012 també ha fitxat per un equip de ciclisme en ruta..

- Sí, des de fa poques setmanes formo part de l'equip amateur Reyno de Navarra amb el qual vaig fer disputar la primera prova important: precisament la Volta a Navarra. Aviat planificaré amb ells el calendari de cara a la temporada vinent.

- Té l'objectiu d'acabar sent professional?

- És difícil però és un escenari que no vull descartar. Evidentment la professionalització suposaria centrar-me en el ciclisme en ruta però encara que sigui d'amagat alguna prova de BTT no podré deixar de fer.

Joan Compte en plena Tronxacadenes de Camprodon. Foto: Facebook