En directe

Eleccions a Catalunya 2024, en directe: última hora de la jornada de reflexió

Segueix tota l'actualitat i l'última hora de la jorada de reflexió de la campanya electoral de les eleccions al Parlament del 12 de maig

Campanya de les eleccions catalanes del 12-M
Campanya de les eleccions catalanes del 12-M
David Cobo, Oriol March, Carme Rocamora, Pep Martí i Bernat Surroca
11 de maig del 2024
Actualitzat el 11 de maig a les 22:01h

Accionistes minoritaris del Banc Sabadell fan una crida a «resistir i no vendre» al BBVA

Els accionistes minoritaris del col·lectiu NEM Sabadell fan una crida a "resistir i no vendre" en el marc de l'opa hostil de BBVA. En un comunicat, manifesten que coincideixen amb les raons manifestades pel president del Banc Sabadell, Josep Oliu, i el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, que rebutgen l'absorció. Argumenten que el Sabadell està en un dels millors moments de la seva història i no passa per "cap problema"; que fonts financeres creuen que té un "potencial molt gran" i que pot seguir en solitari; que es reduiria la competència en el sector i que suposaria una retallada de la plantilla, entre altres.

Tot el que et cal saber abans d'anar a votar aquest 12-M

Més de 5,7 milions de catalans estan convocats aquest diumenge a les urnes per triar el nou Parlament, que votarà el pròxim president de la Generalitat. Un tràmit que per alguns serà el primer cop que fan i que per altres ja és un gest molt habitual. Ara bé, per tots els ciutadans hi ha una sèrie de components que cal conèixer abans de presentar el vot. Et resolem tots els dubtes, aquí

Els principals candidats posen per a "El País" en la jornada de reflexió

Els caps de llista a les eleccions catalanes dels partits amb representació al Parlament, menys Carles Puigdemont (Junts), han posat aquest dissabte al matí per a les portades de diumenge de diverses capçaleres. El fotògraf Albert Garcia els ha situat a la Instal·lació de Tractament d'Aigua Marina (ITAM) Llobregat, al Prat. Han retratat junts Salvador Illa (PSC), el president Pere Aragonès (ERC), Ignacio Garriga (Vox), Laia Estrada (CUP), Jéssica Albiach (Comuns Sumar), Carlos Carrizosa (Cs) i Alejandro Fernández (PP).

Una jornada electoral (més) carregada de dades

«Els avanços de participació ja representaran dades rellevants. Compararem si creix més o menys als municipis independentistes i això permetrà calibrar el grau de mobilització del seu electorat i anticipar el resultat». Llegeix la newsletter de la Sopa de dades, aquí.

Com ha funcionat la cuina dels partits a la campanya del 12-M?

Reunions a primera hora, un pòdcast "boomer", una carta "sorpresa" i un "fontaner" de Gènova han marcat la campanya electoral de Junts, ERC, el PSC i el PP que els redactors de Nació han seguit durant els últims quinze dies. Saber-ne més.

Tot el que volies saber dels candidats al Parlament... i com va ser la seva infància

Deu curiositats polítiques i personals de Salvador Illa, Pere Aragonès, Carles Puigdemont, Jéssica Albiach, Laia Estrada i Alejandro Fernández, acompanyades d'una anècdota a partir d'una foto. T'ho expliquem aquí.

Els candidats ens expliquen a què dediquen l'oci... i et diem com són

Hem fet un retrat d'Illa, Aragonès, Puigdemont, Estrada, Albiach i Fernández a partir de quatre elements: un llibre, una pel·lícula, una sèrie i un plat. Els perfils complets.

Tots els centres de votació disposaran per primer cop d'una tauleta per "agilitzar" la tramesa de dades

Les eleccions d'aquest diumenge tindran dues novetats respecte a les darreres. D'una banda, tots els centres de votació disposaran per primer cop d'una tauleta per "agilitzar" la tramesa de dades. El Govern ha repartit tauletes als 4.108 representants de l'administració dels diferents col·legis que asseguraran la transmissió de dades de votació i participació durant la jornada electoral. Una altra novetat és que a través de l'app 'Eleccions Catalunya 2024' o la web es podrà consultar amb més detall el resultat de les votacions. En concret, per primera vegada en unes eleccions a l'estat espanyol, es donarà la informació en directe per cada col·legi electoral.

Els programes: entre el contracte i les paraules buides

Si l’acord entre parts no es compleix, la credibilitat decau i es pot buscar un nou contracte. Si es compleix, les parts tindran incentius per continuar junts. A Nació analitzarem els programes dels partits en 12 debats de país pel 12-M. Consulta-ho.

La campanya electoral del 12-M passa per Nació: recupera les entrevistes als candidats

Els redactors del diari han conversat amb Salvador Illa, Pere Aragonès, Carles Puigdemont, Laia Estrada, Jéssica Albiach, Alejandro Fernández i Clara Ponsatí per conèixer els seus programes i propostes. Llegeix les entrevistes aquí.

El més llegit