La campanya electoral del 12-M passa per Nació: recupera les entrevistes als candidats

Els redactors del diari han conversat amb Salvador Illa, Pere Aragonès, Carles Puigdemont, Laia Estrada, Jéssica Albiach, Alejandro Fernández i Clara Ponsatí per conèixer els seus programes i propostes

Els candidats a les eleccions catalanes, durant les entrevistes amb Nació
Els candidats a les eleccions catalanes, durant les entrevistes amb Nació | Disseny de Núria Garrido
Redacció
07 de maig del 2024
Actualitzat a les 10:14h

Aquest diumenge els ciutadans de Catalunya estan cridats a les urnes per al 12-M. Des de Nació hem fet un seguiment exhaustiu de la campanya electoral, amb la mobilització de tot l'equip de redactors del diari. En aquest sentit, hem conversat amb tots els candidats a la presidència de la Generalitat: Salvador Illa, Pere Aragonès, CarlesPuigdemont, Laia Estrada, Jéssica Albiach, AlejandroFernández i Clara Ponsatí.

La capçalera, d'acord amb la seva línia editorial, especialment sobre l'extrema dreta, no ha entrevistat ni els candidats de Vox ni els d'Aliança Catalana. Ha informat sobre els fets que afectin o protagonitzin aquestes dues formacions xenòfobes i, puntualment, n'ha analitzat críticament els missatges, però no ha amplificat ni amplificarà els discursos, normalment caracteritzats per les falsedats i el foment de l'odi contra col·lectius vulnerables. Aquest és un debat no resolt, ni en l'acció institucional o a la societat civil o als mitjans, però és la línia que el diari ha mantingut històricament.

Així doncs, per conèixer els seus programes, les seves propostes, les seves idees i els seus líders, des de Nació hem entrevistat els candidats de PSC, ERC, Junts, CUP, comuns, PP i Alhora. Pots recuperar-les, amb vídeo i text, a continuació.

Salvador Illa: «No s'ha tingut cap interès en posar inversions als pressupostos estatals»

Pere Aragonès: «D'aquí a un temps, Junts també defensarà l'acord de claredat»

Carles Puigdemont: «Hem de preparar el país per si toca exercir la unilateralitat»

 

Laia Estrada: «Ridiculitzar les polítiques d'esquerres és assumir el marc de l'extrema dreta»

 

Jéssica Albiach: «Un Govern que tiri endavant el Hard Rock no serà progressista»

 

Alejandro Fernández: «Per pactar amb Illa s'haurien de trencar els acords amb els independentistes»

 

Clara Ponsatí: «La doctrina d'un sol poble fa molt temps que és falsa»