Vuit autocars cap a la gran manifestació independentista

Les estelades comencen a esquitxar els balcons dels municipis de la comarca a pocs dies de la Diada Nacional més reivindicativa dels darrers anys

Arnau Urgell
05 de setembre del 2012
Estelades als balcons de Sant Joan.
Estelades als balcons de Sant Joan. | Carles Martínez
Estelades als balcons de Sant Joan. Foto: Carles Martínez

La gran manifestació independentista de la Diada també tindrà una notable representació ripollesa. Òmnium Cultural i les diverses seccions territorials de l'Assemblea Nacional Catalana –que convoca la marxa amb el lema “Catalunya, nou estat d'Europa- preveuen omplir fins a vuit autocars el proper 11 de setembre.

De moment, fins al diumenge es continuaran venent tiquets –a un preu de 10 euros- per acabar d'omplir els vehicles. Està previst que dos autocars surtin de Ribes de Freser a dos quarts d'una i dos més ho facin de Camprodon –un dels quals s'acabarà a omplir a Sant Joan on es mobilitzaran poques persones per la coincidència amb la Festa Major. Mitja hora més tard sortiran tres autocars de Ripoll i un més de Campdevànol. D'aquesta manera, més de 400 persones es mobilitzaran per una manifestació que preveu ser històrica. Una xifra que se sumarà als que ho facin en vehicle privat o en tren.

Mentrestant, les estelades comencen a aparèixer com bolets als balcons dels municipis de la comarca. Una manera d'escalfar una Diada que ha servit per mostrar imatges curiosos com un símbol independentista –amb barretina inclosa- a l'edifici de l'antiga caserna (foto, a la dreta) de la Guàrdia Civil de Sant Joan (encara propietat del Ministeri espanyol de l'Interior).

Les estelades també seran als balcons de les cases consistorials. Ho faran per primera vegada a Sant Joan de les Abadesses i per segona –tot i que aquesta vegada amb acord de ple- a Campdevànol. A Ripoll, on ja ha esdevingut una “tradició” des del 2008, s'hissarà i no es despenjarà fins al dia de la independència. A més, l'ANC de Ripoll té previst situar-ne una altra al giratori de l'accés sud de la vila. Per altra banda, a Ribes de Freser han organitzat una marxa de torxes a la vigília de la Diada mentre que a la Vall de Camprodon faran una marxa de cotxes per difondre la manifestació.

Fotos d'estelades a Sant Joan de les Abadesses

Totes les notícies sobre la manifestació independentista de la Diada