El Consell deixarà de prestar el servei de secretaria i intervenció pels pobles petits

La Diputació de Girona assumirà la competència

Redacció
22 de novembre del 2012
El Consell Comarcal deixarà de prestar el servei del SAT.
El Consell Comarcal deixarà de prestar el servei del SAT. | CCR
El Consell Comarcal deixarà de prestar el servei del SAT. Foto: CCR

El Consell Comarcal deixarà de prestar el servei d’assistència jurídica administrativa i econòmica als municipis petits del Ripollès. En el ple de dimarts se'n va aprovar la transferència, tant de la competència com del personal, a la Xarxa Local de Municipis (XALOC) de la Diputació de Girona.

El SAT (que també inclou serveis d'assistència tècnica d'obres i serveis que sí que es continuarà prestant des del Consell) fins ara prestava el servei d’asessorament jurídic, econòmic i comptable i assistència de secretaria i intervenció a dotze municipis petits de Ripollès. Amb el traspàs passarà a fer-ho a 14 municipis, és a dir, tots els petits de la comarca.

El president del Consell, Miquel Rovira, va afirmar que li “hagués agradat molt continuar amb al SAT, però la disminució de les aportacions per part de Diputació i Generalitat i l’augment inevitable del cost pels ajuntaments ho han impedit”. Rovira va explicar que s’ha treballat molt perquè es doni el mateix servei de qualitat, es mantingui el personal i, fins i tot, el lloc de treball, que serà un espai del mateix Consell Comarcal del Ripollès com fins ara. En aquest sentit assenyala que l'únic canvi serà que el coordinarà la Diputació.

El cap del PSC a l’oposició, Enric Pérez, va considerar que era “un dia trist i de dol pel Consell Comarcal”. “Avui lamentem que una vegada més el peix gran es menja al petit. El SAT donava un valor afegit i un sentit especial en aquesta casa” va afirmar. Per la seva banda, la republicana Carme Freixa, va demanar que “el Consell vetlli pel compliment del servei i el manteniment del personal i que no se’n desentengui”. En aquest sentit Miquel Rovira va reconèixer que “que és el servei estrella del Consell, però va assenyalar que cal “estar contents perquè es garantirà la qualitat i el mateix personal a un cost assequible pels ajuntaments”.

El Consell Comarcal i XALOC han de firmar un conveni per formalitzar la transferència que afectarà a un màxim de set persones. La previsió és que a finals d’any es transfereixi una part del personal i, en el decurs de l’any que ve, la resta. Cal recordar que la continuïtat del SAT ja es va posar en qüestió la legislatura anterior en la qual es va augmentar la quota un 40%.