Triple podi de l'Ski Club Camprodon en la primera cursa vertical del curs

El dissabte vinent es disputarà a Vallter el Campionat de Catalunya de l'especialitat

Redacció
10 de desembre del 2012
IX Cronovallter
IX Cronovallter | Vallter 2000
Dissabte es disputarà la Cronovallter Foto: Vallter 2000

Els esquiadors de l'SC Camprodon van aconseguir tres podis en la primera prova de la VIII Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC que es va disputar a Pas de la Casa. Nil Cardona i Genís Zapater van ser primer i tercer en categoria absoluta mentre que Oriol Cardona va vèncer en categoria júnior. L'andorrana Sophie Dusautoir va ser la millor dona mentre que Alba Xandri i Maria Fargues van completar el podi. La competició, que també puntuava per a la Copa d'Andorra, va aplegar 62 participants.

Les temperatures gèlides van ser presents durant tota la prova mentre que el torb, que durant tot el dia va estar bufant de valent, va parar abans de l'inici de la cursa i va permetre que es pogués realitzar l'itinerari previst sense cap mena de problema. El circuit constava de dues pujades de 420 m de desnivell entre el Pas de la Casa i el coll Blanc.

Ara, la competició es trasllada a Vallter. El proper dissabte 15 de desembre es disputarà la desena edició de la CronoVallter Lorpen-Esports Vivac, que enguany, a més a més de puntuar per la Copa Catalana també serà el Campionat de Catalunya de l'especialitat. Una de les particularitats de la cursa, que puja fins a 2.494 metres d'altitud, és que es disputa de nit coincidint amb la lluna plena.

El format és de dues pujades de 333 m de desnivell cadascuna d'elles: amb sortides en massa (17:00) i individual (17:20) En finalitzar la competició es farà el sopar a la mateixa cafeteria de Vallter, on hi haurà el repartiment de premis i el sorteig de material. L'any passat la victòria va ser per Marc Pinsach i Mireia Miró.

Resultats de la Nocturna del Pas

Calendari de la Copa Catalana de Curses Verticals