Cinc podis de l'Ski Club Camprodon a la Crononiu

La prova de la Molina, que enguany ha estat el Campionat d'Espanya de Cronoescalada, ha servit per presentar la selecció catalana d'esquí de muntanya amb 8 esquiadors del club camprodoní

30 de desembre del 2013
Sortida de la Crononiu.
Sortida de la Crononiu. | La Molina
 Sortida de la Crononiu. Foto: La Molina

L'Ski Club Camprodon continua acumulant bons resultats en l'inici de la temporada d'esquí de muntanya. Aquest dissabte a la Crononiu, que enguany servia com a Campionat d'Espanya de Cronoescalada, van aconseguir cinc podis en diverses categories. La jornada també va servir per presentar a la Molina la selecció catalana de l'especialitat que compta amb vuit membres del club camprodoní.

La prova cerdana, amb un desnivell positiu de 830 metres, va aplegar 184 esquiadors. La victòria va ser pel cada vegada més mediàtic Kilian Jornet (CP Puigcerdà SE) que es va proclamar campió estatal per davant de Marc Pinsach (CE Cassanenca) i Miguel Caballero. El domini dels esquiadors catalans es va completar amb la quarta i cinquena posició de Genís Zapater i Nil Cardona, ambdós de l’Ski Club Camprodon, que van esdevenir campió i subcampió de la categoria promeses (sub23). A més, el lletissó Marc Solà, per la seva banda, va acabar vuitè absolut. La bona actuació del club camprodoní es va complementar amb la victòria en júniors d'Oriol Cardona i la tercera posició de Joan Reyné. Eva Magret, en la mateixa categoria, també va ser tercera en dones.

Al matí es va presentar la selecció catalana de l'especialitat, que compta amb dues estrelles mundials: Kilian Jornet i Mireia Miró. Entre els 25 membres del combinat nacional hi ha vuit esquiadors de l'SC Camprodon: Marc Solà, Nil Cardona, Oriol Cardona, Genís Zapater, Naila Jornet, Pere Plana, Pau Costa i Joan Reyner.