«Projecte Chicago»: Facebook aposta pels mòbils i Disney tanca LucasArts

Nova entrega del programa de noves tecnologies d'Aleix Caballeria, Miquel Alvarado i Joan Garcia

La Veu de Sant Joan
09 d'abril del 2013
576_1365497705_Adri_Costa_MG_4869_Facebook_Mbil_Samsung_Android_2013
576_1365497705_Adri_Costa_MG_4869_Facebook_Mbil_Samsung_Android_2013 | Adrià Costa
Cap a un mòbil Facebook? Foto: Adrià Costa

El Projecte Chicago d'aquesta setmana repassa la nova aventura de Facebook a Android. El gegant de les xarxes socials ha apostat per una modificació del sistema de Google per crear un sistema operatiu on sigui molt fàcil veure les actualitzacions dels contactes, compartir continguts o escriure l'estat des de qualsevol finestra. Ara per ara, és el més semblant a un telèfon de Facebook.

D'altra banda, també es parla del tancament de LucasArts, una desenvolupadora i editora de vídeojocs fundada per George Lucas i adquirida per Disney l'any passat, i que va popularitzar els jocs d'aventura gràfica gràcies a sagues com Monkey Island, Maniac Mansion, Indiana Jones, Sam & Max,... També han publicat la majoria dels jocs basats en la franquícia d'Star Wars. Ara Disney vendrà totes aquestes franquícies amb el perill que qui les compri no sàpiga continuar-les amb els elements que les han fetes clàssiques imprescindibles en la història dels videojocs.

El Projecte Chicago és el programa de noves tecnologies de La Veu de Sant Joan. S'emet cada dissabte en directe a la una del migdia i dilluns en diferit a les vuit del vespre. Ara, a més, es pot escoltar setmanalment a ElRipollès.info .

El programa està dirigit i presentat per Aleix Caballeria (@papasolgirona), Miquel Alvarado (@miquel_alvarado) i Joan Garcia (@sqdlla), amb col·laboracions especials d'en Pere Esquerrà (@pereesquerra). Parlen de gadgets, Apple, Twitter, Facebook, Google, Android, internet, videojocs, electrodomèstics i tot allò relacionat amb la cultura geek . Tots els programes del Projecte Chicago es poden escoltar al web de l'emisora en format podcast.