Ripoll 2013 reuneix gegants i castells

La trobada gegantera, amb nou colles, acaba amb una actuació de set dels Castellers de Sant Cugat

Arnau Urgell
27 de maig del 2013
Els Castellers de Sant Cugat actuant amb els gegants com a espectadors.
Els Castellers de Sant Cugat actuant amb els gegants com a espectadors. | Arnau Urgell
  Els Castellers de Sant Cugat actuant amb els gegants com a espectadors. Foto: Arnau Urgell

La Capitalitat de la Cultura Catalana està omplint Ripoll d'activitat un cap de setmana sí, i l'altre també. En motiu d'aquest esdesveniment es va decidir fer una trobada gegantera més gran de l'habitual de la Sant Eudald. Per aquest motiu es va treure del programa de Festa Major i es va organitzar aquest passat dissabte 25 de maig.

L'esdeveniment va dur a Ripoll quasi 450 persones que van acompanyar en Guifré i la Guinedell. Concretament, hi havia vuit colles convidades: Amer, Vallfogona de Ripollès, Valldemia de Mataró, Campdevànol, Maçanet de la Selva, Ametlla de Merolla, Hostalric, Sils i Pallejà. Els gegants es van plantar al passeig de Sant Joan i des d'allà van iniciar una cercavila que els va dur pels carrers del Barri Vell i amb aturades a les places de Sant Eudald i de la Llibertat.

El fi de festa es va produir a la plaça de l'Ajuntament. Allà cada colla va fer la seva particular ballada intercalada per l'actuació dels Castellers de Sant Cugat. Els gausacs, que van dur a Ripoll un centenar dels seus components, van començar amb dos pilars de quatre de benvinguda i van descarregar sense masses problemes una torre de sis, un tres de set i un quatre de set. Una diada poc convencional –amb geganters a la pinya- que va acabar amb dos pilars més de comiat i amb el públic ben glaçat per unes temperatures sensiblement més baixes per l'època. Sortosament, tot i que el cel amenaçava pluja, finalment no va caure ni una gota.

Galeries de fotos de les trobades geganteres de Ripoll

Trobada gegantera Ripoll 2013 (Arnau Urgell)

Sant Eudald 2012 (Arnau Urgell)

Sant Eudald 2011 (Arnau Urgell)

10è aniversari dels Grallers de Ripoll (Xevi Mas)

Sant Eudald 2010 (Arnau Urgell)

Sant Eudald 2009 (Arnau Urgell)
 

La trobava va aplegar nou colles geganteres. Foto: Arnau Urgell