Els Bombers ja han hagut de rescatar tres boletaires en 20 dies de setembre

Aquest dissabte s'ha evacuat en helicòpter una persona que s'ha trencat la tíbia a les Llosses | L'any passat, amb vuit serveis, el Ripollès va “liderar” l'estadística de rescats

Arnau Urgell
21 de setembre del 2013
Els Bombers ja han hagut de rescatar tres boletaires en vint dies. Foto: Arxiu ElRipollès.info

Un bon any de bolets ve acompanyat sempre d'un bon nombre de rescats de boletaires. I aquest 2013 tot sembla indicar que es complirà aquesta relació. En només vint dies de setembre els Bombers ja han hagut de fer tres rescats, una xifra que contrasta amb els vuit de tota la temporada 2012. El darrer s'ha produït aquest dissabte quan un boletaire ha caigut en una zona de difícil accés de les Llosses i s'ha trencat una cama. Ha calgut rescatar-lo en helicòpter per traslladar-lo a l'Hospital de Campdevànol.

Els Bombers ja van alertar ahir que el pont de la Mercè –festiu a Barcelona i altres localitats- ompliria els boscos. És per aquest motiu que van fer una crida a la prudència i van recordar els consells bàsics per intentar evitar incidències. La preocupació no era en va ja que poques hores després, aquest dissabte al migdia, han hagut d'efectuar el primer servei al Ripollès. Un boletaire, un home de 51 anys veí de Montcada i Reixac, ha caigut a la zona de Sant Sadurní de Sovelles, al terme de les Llosses, i ha calgut activar un operatiu de rescat.

S'hi ha desplaçat dues unitats terrestres dels GRAE així com un helicòpter. Des del punt de l'accident, una zona de difícil accés, se l'ha evacuat per via aèria i se l'ha traslladat a una ambulància per portar-lo a l'Hospital de Campdevànol. El primer diagnòstic indica que s'ha trencat una tíbia.

Tres rescats en vint dies

Amb el servei de les Llosses els Bombers ja han hagut de rescatar tres boletaires al Ripollès en només vint dies. Es tracta de la comarca on s'han hagut de fer més serveis, juntament amb els dos de la Garrotxa i els dos del Berguedà. L'any passat, de maig a novembre, se'n van efectuar vuit –destacant els cinc de l'octubre-, “liderant” l'estadística comarcal de rescats.