Una estelada gegant per «celebrar» el 12-O a Ribes de Freser

Redacció
13 d'octubre del 2013
La gran estelada coronant el granòfir de Ribes de Freser.
La gran estelada coronant el granòfir de Ribes de Freser. | Josep Manuel Mercader
La gran estelada coronant el granòfir de Ribes de Freser. Foto: Josep Manuel Mercader

El 12 d'Octubre, la Festa Nacional d'Espanya, acostuma a passar desaparcebut al Ripollès. No hi ha constància que es desplacés cap autocar cap a Barcelona on els partits unionistes van reunir entre 30.000 i 160.000 persones en una concentració a la plaça Catalunya (mentre en altres punts de la ciutat se celebraven fins a dues manifestacions de caire feixista). En canvi, sí que hi va haver rèplica sobiranista amb el desplegament d'una estelada gegant a Ribes de Freser.

La "celebració" del 12-O va consistir en una jornada d'activitats organitzada per Vall de Ribes per la Independència que van tenir el colofó a les 17:14. A aquella hora un grup d'escaladors van fer baixar una gran estelada d'uns 50 metres quadrats al granòfir, una formació de pedra resultant d'una antiga xemeneia volcànica que domina tota la vila.

La iniciativa, que comptava amb el suport de la regidoria de Cultura, l'agrupació de bombers voluntaris de la vila i el grup Teatre d'Emergència, es va complementar amb inflables per a la mainada, una batucada i un berenar popular, entre altres activitats.

Instants abans de desplegar la gran estelada. Foto: Josep Manuel Mercader