La primera enfarinada

Un front ha deixat entre 0,4 i 4 litres al Ripollès, amb neu per sobre els 2.200-2.300 metres

Arnau Urgell
04 de novembre del 2013
El Finestrelles emblanquinat, des de la Cerdanya
El Finestrelles emblanquinat, des de la Cerdanya | Meteopuigcerdà
El cim de Finestrelles emblanquinat, des de la Cerdanya. Foto: Jordi Queralt/Meteopuigcerdà

La primera setmana de novembre ha començat amb un temps ben típic de tardor. Al matí, cel més aviat ennuvolat amb màximes que no han passat dels 13-15 ºC arreu de la comarca. A la tarda, un front ha deixat entre 0,4 i 4 litres al Ripollès que han estat en forma de neu per sobre els 2.300 metres.

La primera enfarinada significativa de la tardor ha estat més aviat anecdòtica. Ha deixat cims com el Puigmal i el Finestrelles emblanquinats, un paisatge que s'ha pogut veure des de la Cerdanya però també a l'entorn del santuari de Núria (foto). La neu ha arribat enguany molt tard ja que el 2012 la primera va ser al 27 de setembre i en altres ocasions, fins i tot, a finals d'agost.

La neu pot restar a lloc poques hores ja que aquesta nit i al llarg de dimarts les ratxes de vent –especialment al nord de la comarca- seran fortes. En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís tant per dilluns com sobretot de cara a dimarts.

A més, tot i que de cara a dimarts a la tarda no es descarten nous ruixats, la cota de neu pujarà tant que pràcticament és impossible que caigui precipitació sòlida en cap punt de la comarca.

Pluja dilluns 4 de desembre

Abella: 4,2 litres
Camprodon: 4,0 litres
Núria: 2,3 litres
Ripoll: 0,4 litres
Planoles: 0,6 litres
Sant Pau de Segúries: 3,5 litres

Avís per fort vents per dilluns 4 de novembre (risc baix)

Avís per fort vents per dimarts 5 de novembre (risc mitjà)