CiU, ERC i PSC de Ripoll, amb la consulta del 9 de novembre

En el ple ordinari de dijous, el darrer de l'any, els tres grups donaran suport al referèndum

Arnau Urgell
17 de desembre del 2013
L'Ajuntament de Ripoll donarà suport a la consulta de 9 de novembre.
L'Ajuntament de Ripoll donarà suport a la consulta de 9 de novembre. | Arnau Urgell
L'Ajuntament de Ripoll donarà suport a la consulta de 9 de novembre. Foto: Arnau Urgell

Ripoll expressarà oficialment el seu suport a la consulta d'autodeterminació prevista per al 9 de novembre de 2014. Ho farà el proper dijous en el darrer ple de l'any amb el suport de CiU, ERC i PSC, que conjuntament han presentat una moció en defensa del dret a decidir, segons han explicat fonts municipals.

La declaració arribarà just una setmana després que es fes públic l'acord sobre les preguntes i la data de la consulta per part del president Artur Mas i els líders de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. Els socialistes se'n van desmarcar dies enrere però bona part dels sectors i moviments crítics del partit han donat per vàlida la fórmula escollida. De fet, en els darrers dies ja hi ha municipis com Arenys de Munt on el grup municipal del PSC hi ha donat suport.

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha fet una crida a tots els seus associats a aprovar mocions de suport a la consulta. Al Ripollès, on els 19 ajuntaments en formen part, Ripoll serà el primer en fer-ho i s'afegirà a altres capitals de comarca com Valls.

El darrer ple de 2013

El plenari d'aquest dijous (20.00 h) serà el darrer del 2013 i canvia de dia –habitualment són els dimarts- per la coincidència amb Nadal. Entre altres qüestions s'aprovaran inicialment els pressupostos, es resoldran les al·legacions de les ordenances fiscals pel 2014 i es manifestarà l'oposició a la Llei d'administracions locals impulsada per l'executiu Rajoy. Així mateix, es reconeixerà l'entitat ocellaire La Cadernera.

Ordre del dia ple Ripoll 19 de desembre (pdf)