L'alcalde de Ripoll visitarà els veïns incívics propietaris de gossos caganers

La campanya “Ens agraden els gossos però no les seves caques” anima a denunciar anònimament aquells propietaris que no recullin els excrements | La visita serà de “bon rotllo” i sense sancions

Redacció
27 de gener del 2014
Els excrements de gossos a la via pública acostumen a ser un problema a moltes viles i ciutats. Ripoll tampoc s'escapa d'aquesta plaga com mostra el periodista Jordi Remolins en aquest article publicat al Diari de Girona. Per fer-hi front l'Ajuntament s'ha empescat una original –i caldrà veure- si efectiva campanya.

“Ens agraden els gossos però no les seves caques” anima a denunciar anònimament aquells propietaris que no recullin els excrements dels seus animals. Es pot fer per telèfon o bé per correu electrònic i l'Ajuntament assegura la confidencialitat del veí que ha fet l'acusació. Serà el mateix alcalde Jordi Munell el que es dirigirà “de bon rotllo” al domicili del propietari del gos caganer. Des del consistori s'insisteix que no se sancionarà sinó que es conscienciarà dels riscos sanitaris, higiènics i del cost que suposa pels serveis de neteja.

Mentrestant, continua la mà dura amb els propietaris incívics de gossos perillosos. A finals de novembre se'n va multar un amb 1.600 euros per dur un animal deslligat i sense llicència. En el ple d'aquest dimarts, a més, es resoldran dos expedients més que poden comportar multes importants.