Camprodon es queda sense llum set hores

La caiguda d'un pal ha deixat sense subministrament els clients de la Cooperativa de Fluid Elèctric

Redacció
26 de febrer del 2014
Un grup de dones davant d'un comerç sense llum
Un grup de dones davant d'un comerç sense llum | Aj. Camprodon
Un grup de dones davant d'un comerç sense llum. Foto: Ajuntament de Camprodon

Camprodon ha recuperat el subministrament elèctric després de més de set hores. La caiguda d'un pal de la interconnexió entre la xarxa d'Endesa i la de la Cooperativa Popular de Fluid Elèctric ha provocat que tots els abonats d'aquesta darrera companyia es quedessin sense llum. La incidència s'ha produït poc abans de les sis de la matinada i no s'ha solucionat fins poc després de la una del migdia.

A mig matí la situació no pintava gens bé. "No teníem cap previsió de restabliment i ens imaginàvem el pitjor" ha explicat l'alcalde Esteve Pujol. En aquest sentit ha reclamat que es tingués en compte la possibilitat de demanar grups electrògens per si l'avaria es podia allargar més hores. Tanmateix, cap a quarts d'una ja s'ha vist que la solució es podia aconseguir en poca estona i la preocupació s'ha rebaixat.

L'avaria ha afectat l'activitat comercial i també els serveis públics. En aquest sentit la llar d'infants s'ha quedat sense calefacció, l'escola ha hagut de canviar el menú per no poder utilitzar el forn mentre que el geriàtric ha utilitzar un generador propi.

Per altra banda, i sense que en principi tingués res a veure, una avaria al repetidor de Movistar de Font-rubí ha deixat la vall sense telefonia mòbil convencional.

Problemes al tren a Planoles i Ripoll

La nit ha estat marcada pel vent i per les precipitacions que han estat en forma de neu per sobre els 900 metres –Camprodon mateix s'ha llevat amb una petita enfarinada-. En aquest sentit també cal destacar una incidència al tren. Concretament al llarg del matí no han circulat entre Planoles i Puigcerdà per manca de subministrament elèctric i s'ha establert un servei alternatiu per carretera amb autobusos. La situació s'ha normalitzat cap a quarts d'onze tot i que encara s'acumulen retards.

El matí també ha estat complicat a Ripoll on s'han avariat les barreres del pas a nivell de passeig Ragull. Una situació que, de retruc, ha acabat col·lapsant el carrer Progrés ja que s'ha convertit en l'única via per creuar la vila.