Roger Peñarroya: «Marxem a Bristol per poder formar una família»

El ja exprimer tinent d'alcalde de Planoles deixa la política municipal per iniciar els tràmits d'adopció d'una criatura a Anglaterra | A Catalunya no han pogut per la malaltia del seu marit

Arnau Urgell
12 de març del 2014
Roger Peñarroya ha deixat l'Ajuntament de Planoles
Roger Peñarroya ha deixat l'Ajuntament de Planoles | Facebook
Roger Peñarroya ha deixat l'Ajuntament de Planoles després de set anys. Foto: Facebook

Roger Peñarroya ha deixat l'Ajuntament de Planoles després de set anys. La seva trajectòria a la política municipal va començar el 2007 com a cap de llista d'ERC i el 2011 va ser el número 2 de Gent per Planoles, el grup independent encapçalat per l'actual alcaldessa Eva Salmeron. Peñarroya, que ja ha estat substituït per Pere Bover, ha pres aquesta decisió per la voluntat de formar una família. Com que amb el seu marit no han aconseguit adoptar una criatura a Catalunya marxaran cap a Bristol, a Anglaterra, per iniciar els tràmits allà.

El ja extinent d'alcaldes de Planoles està casat des de fa uns cinc anys amb José Manuel López. Fa temps que van iniciar el procediment per poder realitzar una adopció nacional al nostre país però en una de les darreres converses va sorgir el tema de la malaltia de López. “Té esclerosi múltiple però la seva afectació diària és pràcticament nul·la. Fa nou anys que no ha patit cap brot i van ser molt lleus”, explica Peñarroya. Aquesta revelació va aturar de cop el procés d'adopció i un mes i mig més tard els van notificar que quedava cancel·lada.

Davant d'aquesta gerra d'aigua freda, aquesta parella de Planoles va començar a buscar alternatives. Finalment, van veure que una de les més factibles passava per intentar una adopció, també nacional, a Anglaterra. L'únic requisit és viure-hi un any per tenir la residència i aleshores ja es pot començar un procés que dura aproximadament un any més. “Allà tenir aquesta malaltia no és un impediment”, explica Peñarroya que, malgrat no voler fer plans de futur, veu difícil tornar a Catalunya abans de cinc anys. “Si marxem és perquè no ens permeten desenvolupar el nostre projecte vital: hi ha molta gent que emigra per treballar i nosaltres ho fem per formar una família”, explica en un to que costa de classificar entre la il·lusió pel repte i el desengany per no haver pogut adoptar a Catalunya. “Hi ha coses que aquí no funcionen gens bé i una és aquesta”, conclou.

La trajectòria política de Peñarroya

El ja exregidor de Planoles va deixar el càrrec en el ple de gener. Era el primer tinent d'alcalde i responsable d'Agricultura, Medi Ambient, Dinamització Econòmica, Turisme, Noves Tecnologies i Comunicació. De fet, també ha abandonat recentment la presidència del Consorci de Turisme de la Vall de Ribes.

Peñarroya, que va ser cap de llista el 2007 quan va guanyar l'exalcalde condemnat Josep Fernàndez, també va ser conseller comarcal de Noves Tecnologies (2007-2011) i actualment formava part de l'executiva d'ERC del Ripollès. A nivell professional havia impulsat l'empresa Crea.cat de noves tecnologies a Ribes de Freser. Precisament el seu objectiu és continuar treballant des de Bristol amb la majoria de clients de l'entorn del Ripollès i de l'àrea metropolitana de Barcelona. “Les facilitats per desenvolupar una activitat empresarial a Anglaterra també contrasten amb les d'aquí”, assegura.

A nivell polític es mostra molt confiat en el futur de Gent per Planoles, la llista independent que governa el municipi des de 2011. “És un equip cohesionat i amb ganes de tirar endavant, la continuïtat està assegurada”, assevera. El seu substitut a l'Ajuntament és Pere Bover, número cinc a les eleccions de fa tres anys.