Un senyal avisa de la velocitat real al punt negre de la C-17

El nou senyal
El nou senyal | Adrià Costa
Redacció
20 de març del 2014
La nova senyalització informa de velocitat real dels vehicles, al punt negre de la C-17. Foto: Adrià Costa

Els darrers dies s'ha reforçat una mica més la senyalització que adverteixen del perill al punt negre de la C-17 on el passat desembre hi van morir quatre persones d'una mateixa família. Concretament, s'ha instal·lat un element que, a banda de recordar la limitació de 80 km/h, indica en temps real la velocitat amb la qual circulen els vehicles. Mentrestant, s'està a l'espera que es doni a conèixer a les institucions del Ripollès i Osona un estudi que analitzi totes les millores possibles en matèria de seguretat en el tram comprès entre les Masies de Voltregà i Ripoll.

Dies després de l'accident es van reunir a Barcelona els alcaldes de Ripoll i les Llosses així com el president del Consell Comarcal amb Xavier Flores, director general de Carreteres, i Ricard Font, secretari de Territori i Mobilitat. Tot i que les demandes passaven per instal·lar un radar fix –una qüestió que a curt termini s'ha descartat- el compromís va ser augmentar de manera sensible la senyalització que indica el perill. A les darreres setmanes s'hi ha posat un nou senyal de 80 km/h, llums taronges de perill a tota la corba així com l'element que marca la velocitat amb la qual circulen els vehicles.

Per altra banda, a l'estudi encarregat per CEDINSA –que hauria d'estar a punt aquest mateix mes- es podrien analitzar alternatives com la instal·lació d'un radar o, fins i tot, modificar el traçat d'aquest punt o altres que es considerin igualment perillosos.

La nova senyalització informa de velocitat real dels vehicles, al punt negre de la C-17. Foto: Adrià Costa