Els socialistes denuncien la «paràlisi i el càlcul electoral» del govern de Campdevànol

"Sort que arriben les eleccions perquè s'han hagut de posar les piles", assegura Núria López | "Serem més intransigents, no acceptarem més menyspreus", adverteix Lluís López-Lafuente

Redacció
09 de juliol del 2014
Roser Capdevila, Núria López i Lluís López-Lafuente
Roser Capdevila, Núria López i Lluís López-Lafuente | Arnau Urgell
Roser Capdevila, Núria López i Lluís López-Lafuente. Foto: Arnau Urgell

El grup municipal socialista de Campdevànol fa un balanç molt negatiu de l'acció de govern de Joan Manso. Paràlisi i electoralisme són els dos elements amb els quals defineixen els tres anys de CiU i ERC al capdavant del consistori. “Ara es pot fer tot el que no s'ha fet en tres anys”, assegura Núria López que també denuncia que l'equip de govern “s'apropia dels mèrits de les entitats” i els hi dispensa un “tracte desigual”. Sobre la relació entre govern i oposició el regidor Lluís López-Lafuente adverteix: “Serem més intransigents, no acceptarem més menyspreus”.

Els socialistes campdevanolencs, que han renunciat a utilitzar les sigles del PSC, insisteixen que els tres primers anys de la legislatura han estat marcades per una “paràlisi absoluta, injustificada i absurda”. “Hem fet moltes propostes i sempre hem rebut un no com a resposta. Nosaltres tenim les idees clares, ells no”, assegura Núria López. La crítica se centra en no haver executat la Llei de barris tot i tenir el 70% del finançament i els canvis constants en els projectes coberts pel PUOSC. En aquest sentit critiquen que finalment no s'arrangi la façana i la teulada de l'Ajuntament ni la plaça del Roser. A més, adverteixen que les obres dels vestidors del camp de futbol potser no estaran a punt per la nova temporada. Sobre la millora de la pressió d'aigua al barri del Roser asseguren que arriba “dos anys tard” i amb un projecte insuficient amb un pressupost del 50%.

Com sempre, la visió sobre la situació econòmica és radicalment diferent a la del govern. En aquest sentit recorden que cada any s'ha tancat amb liquidacions positives i que el crèdit que no es podia demanar entre 2011 i 2013 sí que s'ha concertat ara. “Ara el deute és major que en tota la legislatura passada”, denuncia Núria López que assegura que l'única estratègia ha passat per reduir serveis. Els socialistes, a més, critiquen que “la Generalitat continuï incomplint els seus compromisos” i recorda unes declaracions de l'exregidora Montse Portabella assegurant que l'escola nova seria una realitat el curs 2014-2015 . “Ara no tenim ni escola ni regidora”, ironitza la regidora socialista.

“Tot traspua intencionalitat electoral”

El govern de Campdevànol va anunciar fa poques setmanes un paquet d'inversions de 650.000 euros . Pels socialistes tot plegat “traspua intencionalitat i càlcul electoral. “Ara es pot fer tot el que no s'ha fet en tres anys. Sort que arriben les eleccions perquè s'han hagut de posar les piles”, assegura Núria López. A més, els socialistes denuncien la utilització partidista del web i el butlletí, que “s'emportin els mèrits de les entitats” i que se'ls hi dispensi “un tracte desigual”.

Els membres del grup municipal socialista, a menys d'un any de les eleccions, no tenen clar –si més no públicament- si seran als comicis i amb quina fórmula. Això sí, asseguren que tenen molts projectes “més necessaris que mai” donant a entendre la voluntat de ser-hi presents. “Continuarem una línia d'oposició educada i prepositiva”, afirma Núria López. El regidor Lluís López-Lafuente, per la seva banda, adverteix que “seran més intransigents i que no acceptaran més menyspreus”. Entre altres, denuncien que l'alcalde en els plens només es dirigeixen a Núria López i no a la resta d'edils.