Sant Joan de les Abadesses es consolida com a destinació turística

L’Oficina de Turisme registra 1.000 visitants en una setmana d’agost

Redacció Osona.com
26 d'agost del 2014
L’Oficina de Turisme de Sant Joan de les Abadesses va atendre prop de 1.000 visitants entre l’11 i el 17 d’agost, fet que consolida la vila ripollesa com a destinació turística. Es tracta d’una de les setmanes amb més afluència turística a l’equipament municipal des que se’n tenen dades. Aquesta tendència ve avalada per les visites rebudes els últims anys, on any a any el número ha anat creixent.

Un 70% dels visitants són catalans, un 15% de la resta de l’Estat espanyol, mentre de la resta de nacionalitats destaquen, per nombre de visitants, francesos, anglesos i holandesos. Així mateix, les dades també demostren menys estacionalitat. Durant els darrers anys hi ha hagut un increment de turistes en temporada baixa i una explicació d’aquest fet podria ser l’augment de l’oferta en activitats culturals i esportives que organitzen les entitats a la població durant tot l’any.

La temàtica que més interessa als visitats de Sant Joan de les Abadesses se centra principalment en la informació general que donen les visites guiades pel poble i el coneixement de l’important patrimoni arquitectònic del municipi. Tanmateix, hi ha un augment significatiu en l’interès per les rutes de senderisme i per les activitats culturals i fires del poble.

De fet, actualment des de l’Oficina de Turisme s’ofereix una àmplia oferta lúdica i cultural de visites guiades per conèixer la vila, el seu patrimoni i la seva natura. Entre elles destaquen les següents: Sant Joan de les Abadesses, la Joia del Romànic; Els grans Monestirs; El Comte Arnau, de la Història a la llegenda o Descobreix la Vall de Sant Joan. A aquesta oferta s’hi afegeix la possibilitat de gaudir passejant o amb bicicleta per les diferents rutes com són la Ruta del Ferro i el Carbó i la Ruta del Ter, entre moltes altres activitats.

L’oferta en activitats es complementa amb una variada oferta en allotjamentals diferents establiments de turisme rural del municipi, però també a l’Alberg Rural La Ruta del Ferro o a dos nous allotjaments de nova creació com és l’Hotel Les Planes del Grau o Satori, un establiment amb la modalitat coneguda com a Bed&Breakfast. “Amb aquesta oferta es contribueix a consolidar i cobrir la demanda de pernoctació dels turistes que visiten el municipi, malgrat s’espera que d’acord amb l’evolució de la demanda es pugui invertir en una major oferta hotelera”, expliquen fonts municipals. “Des de l’Ajuntament en els últims anys s’ha apostat decididament en desenvolupar aquest sector econòmic, conscients que el nostre és un poble amb un gran potencial turístic per la seva història, monuments arquitectònics i natura”, afegeixen.

En aquest sentit s’està treballant en projectes d’abast comarcal amb projecció nacional com "Terra de Comtes i Abats", i a través de múltiples activitats culturals com el Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau, i diferents fires temàtiques que s’organitzen durant l’anyi en activitats lúdiques i festives com la passada edició del Clownia Festival.