Nou reconeixement a la recerca d'Arnau Busquets

El jove investigador camprodoní rep el Premi de la Reial Acadèmia de Doctors d'Espanya

Redacció
01 d'octubre del 2014
Arnau Busquets
Arnau Busquets | ElRipollès.info
El jove camprodoní Arnau Busquets continua rebent reconeixements per la seva carrera científica. El darrer guardó és el Premi de la Reial Acadèmia de Doctors d'Espanya en la modalitat de Ciències de la Salut. Busquets es es va doctorar fa un any i mig en completar una investigació que obre la porta al tractament farmacològic de la síndrome X fràgil. El treball, que es va publicar a la prestigiosa revista Nature Medecine, ha recollit des d'aleshores diversos premis.

Busquets va completar la seva tesi al Laboratori de Neurofarmacologia-NeuroPhar de la Universitat Pompeu Fabra i des del gener d'enguany s'ha instal·lat a Bordeus per fer-hi el postdoctorat. La seva recerca se centra en el denominat sistema endocannabinoide que, com el seu nom indica, és on actua el cànnabis i que entre altres qüestions regula la memòria, dolor i ansietat. La investigació ha obert la porta a tractar farmacològicament lal síndrome del cromosoma X fràgil, la segona malaltia mental d'origen genètic més freqüent.

El premi de la Reial Acadèmia de Doctors d'Espanya està dotat en 1.000 euros tot i que enguany, en la modalitat Ciències de la Salut, ha estat atorgat ex aequo. "És un reconeixement molt important pel currículum", assegura Busquets. "Ara sembla que tot va ser fàcil però no va ser així ni de bon tros", afegeix. Tot i això, afirma que toca tornar a treballar molt "perquè els propers reconeixements han de ser aconseguir plaça com a investigador".