Ripoll habilita el 9-N un servei gratuït d'autobús per votar a l'institut

Arnau Urgell
07 de novembre del 2014
Actualitzat el 08 de novembre a les 19:31h
Un autobús facilitarà l'accés diumenge a l'Institut Abat Oliba
Un autobús facilitarà l'accés diumenge a l'Institut Abat Oliba | Adrià Costa

Un autobús facilitarà l'accés diumenge a l'Institut Abat Oliba. Foto: Adrià Costa


Un dels punts crític del 9-N al Ripollès és que a la capital només hi haurà un punt de votació, en comptes dels cinc habituals en qualsevol procés electoral. Per aquest motiu s'ha organitzat un servei d'autobús gratuït que acostarà als votants a l'Institut Abat Oliba. Per altra banda, segons fonts municipals, el dispositiu de la Policia Local serà l'habitual al que es prepara quan hi ha qualsevol esdeveniment o festa popular amb una elevada assistència.

El Govern garanteix les urnes

El Govern, a menys de 48 hores de l'inici de la jornada de participació, manté fermament que continua endavant malgrat la suspensió del Tribunal Constitucional. En aquest sentit, en el marc de la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, ha assegurat que diumenge les urnes estaran a l'interior dels instituts i els locals i que els voluntaris tindran la cobertura jurídica si mai hi ha cap problema. Seran aquests voluntaris els encarregats, com estava previst, de permetre el normal desenvolupament de la jornada i el posterior recompte i tramesa de resultats.

Arreu del país les urnes i obriran de nou del matí a les vuit del vespre –no es tancaran si hi ha persones pendents de votar-. Els voluntaris –193 al conjunt del Ripollès repartits en diverses funcions- hauran de ser a les vuit en els centres de participació. Des de l'ANC, aquest matí, s'ha fet una crida als seus socis i simpatitzants a ser-hi abans (7.30-7.45) per tal que “els voluntaris no es troben sols si hi ha algun problema a primera hora”. A més, s'ha demanat “mantenir la calma” i “no caure en qualsevol tipus de provocació” i mantenir la imatge “de cues davants dels col·legis”.

Autobús per poder facilitar el vot a Ripoll

A la majoria de municipis del Ripollès hi haurà, com a la resta d'eleccions, un sol punt de votació. En canvi, a Ripoll es passarà dels cinc habituals a un de sol, a l'Institut Abat Oliba, tot i que l'Ajuntament en va oferir més. Per aquest motiu s'ha organitzat un autobús gratuït que funcionarà de 9 del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a les vuit del vespre. Oficialment no es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament –l'ha contractat l'ANC juntament amb CiU i ERC- però sí que es pot trobar la informació al web municipal. Des del consistori, a més, s'ha explicat que la Policia Local se situarà a les proximitats del punt de votació en un dispositiu similar a qualsevol esdeveniment que organitzés una entitat un cap de setmana.

L'AMI i l'ACM tranquil·litzen els alcaldes

Sense que, fins ara, el govern espanyol hagi actuat de manera directa contra el 9-N, en les darreres hores ha estat la delegada Llanos de Luna la que ha enviat missives d'"advertència" a alcaldes, directors d'institut i escola així com secretaris i intervencions municipals per recordar-los que no poden col·laborar amb el 9-N. La resposta de les pressions de l'Estat no s'han fet esperar i aquest mateix divendres l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis han enviat una carta als ajuntaments per assegurar-los que "no passa res i que tenen la cobertura legal assegurada".
 

Horaris i recorreguts de l'autobús de Ripoll pel 9-N (pdf)

On puc anar a votar el 9-N

Tot el que cal saber sobre el procés participatiu del 9-N

Envieu-nos una foto amb la papereta del 9-N al 648 030 795 (WhatsApp)

Imprimiu la papereta del 9-N (pdf)
 

Llista oficial de punts de votació del 9-N al Ripollès
Campdevànol: Escola Pirineu (Carrer Coll i Bardolet, 9)
Campelles. Sala de l'Ajuntament de Campelles (Plaça Ajuntament)
Camprodon: Secció Institut Germans Vila i Riera (Carretera de Molló, s/n)
Gombrèn: Centre Cívic Hug de Mataplana (Carrer Carbasser)
Llanars. Escoles (Carrer Quintà, 2)
Les Llosses: Ajuntament (Carretera Pons-Ripoll, km12,6)
Molló: Sala de plens de l'Ajuntament (Carrer de Sant Sebastià, 36)
Ogassa: Escola pública l'Esquirol (Avinguda Mines, 13)
Queralbs: Sala de plens de l'Ajuntament (Plaça de la Vila, 3)
Pardines: Ajuntament (Plaça Padró, 7)
Planoles. Baixos de l'Ajuntament (Plaça Ajuntament, 1)
Ribes de Freser: Secció Institut Joan Triadú (Passeig Àngel Guimerà, 1)
Ripoll: Institut Abat Oliba (Carretera de Barcelona, 57)
Sant Joan de les Abadesses: Escola Mestre Andreu (Carrer Mestre Andreu, 2)
Sant Pau de Segúries: Escola els Pinets (Carrer Ter, 2)
Setcases. Sala dels Estudis (Plaça Estudis, 1)
Toses: Sala d'actes. Ajuntament (Carrer Solei, 2)
Vallfogona de Ripollès. Casal Cultural (Carrer Puig-estela, 11)
Vilallonga de Ter: Escola la Daina (Carrer de les Escoles, 2)