Mor Raimon Subirà, director del setmanari «El Ripollès»

El periodista ripollès tenia 52 anys | Havia estat vinculat als mitjans de Comunicacions del Ripollès i d'Ona Catalana, entre altres

Raimon Subirà, en una entrevista al conseller Santi Vila
Raimon Subirà, en una entrevista al conseller Santi Vila
Redacció
06 de gener del 2015
Actualitzat el 07 de gener a les 14:57h

Raimon Subirà, en una entrevista al conseller Santi Vila
 

Raimon Subirà, director del setmanari El Ripollès, ha mort als 52 anys d'edat. El periodista de Ripoll, molt conegut arreu de la comarca i també fora per la participació en diversos programes de La Xarxa, ha estat vinculat durant bona part de la seva carrera als mitjans del grup Comunicacions del Ripollès així com a Ona Catalana, entre altres. Subirà, que des de feia dies estava ingressat a l'Hospital Trueta de Girona, serà enterrat aquest dijous després d'una cerimònia fúnebre al Monestir de Santa Maria de Ripoll (16.00).

Subirà, segons ressenyen els mitjans de Comunicacions del Ripollès, va començar la seva tasca a Ràdio Ripoll com a col·laborador als 18 anys, compaginant la seva afició i passió pels esports amb les tasques d’administració. El 1991 va esdevenir el cap d'esports del mitjà radiofònic i sis anys després va fer el salt professional a Girona on va veure néixer l’emissora Ona Catalana. El 1999 va ser el torn de Barcelona de la mà de la ràdio i Ona Catalana, convertint-se en el primer locutor en retransmetre un partit del Barça en aquesta emissora. El 2004 va tornar a la comarca per dirigir des de l'inici el setmanari El Ripollès, tasca que ha desenvolupat fins a la seva desaparició.

La notícia, tan bon punt s'ha conegut aquest vespre, ha generat un forta commoció a la comarca, tan en l'àmbit periodístic, polític com social i esportiu, com mostra aquest recull de reaccions a les xarxes socials. El periodista ripollès Jordi Altesa, actualment cap d'informatius de Ràdio Olot, també ha glosat la seva figura a través d'aquest escrit que reproduïm a continuació.

Fins aviat, Raimon
Fins aviat,

Diuen que el futbol sempre et torna el que li dónes i avui és un d'aquells dies que lamentes que el periodisme sigui tan cruel i injust amb la seva gent. Ens ha deixat en Raimon Subirà, el director del setmanari El Ripollès. En Raimon, que entenia molt de futbol i de periodisme local, és un d’aquells obrers de la professió que mai valorem prou.

El vaig conèixer quan jo començava en el periodisme. Recordo el dia que a Televisió del Ripollès ens van reunir i ens van dir que ell s’encarregaria d’un nou setmanari en paper: tenia el somriure de quan som petits i estrenem sabates noves. Però del que vaig aprendre d’ell recordo quan un diumenge a la nit hi va haver un accident de trànsit mortal i el vam anar a cobrir. Poc després d’arribar nosaltres, va venir la família de la víctima i vam abaixar la càmera i ens vam girar d’esquenes per no gravar-ho. Després tornant a la redacció, vaig veure com li queia alguna llàgrima. Ser un bon periodista no està renyit amb ser bona persona ni cal escriure una paraula de més que pugui ferir a qui ja està patint.

Aquesta professió a vegades abandona massa el sentit comú. Sempre mirem al cel buscant les estrelles i ens oblidem dels que són a la trinxera, en la lluita del dia a dia per fer una feina digna tot i les traves. Un home bolcat en el periodisme que ens deixa als 52 anys. No sé ni el com ni el què, però hauríem de fer alguna cosa perquè gent com ell no quedi en l’oblit.

Descansa en pau, amic.

Jordi Altesa és periodista, actualment cap d'Informatius de Ràdio Olot