L'alcalde de Campelles es desvincula del PSC i es presentarà de la mà d'ERC

Independents per Campelles, en una llista totalment renovada, es convertirà en marca blanca dels republicans

Arnau Urgell
08 d'abril del 2015
Actualitzat el 10 d'abril a les 7:52h
Joan Dordas, en una imatge d'arxiu
Joan Dordas, en una imatge d'arxiu | AC

Joan Dordas, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


L'actual alcalde Campelles, Joan Dordas, es presentarà a les municipals de la mà d'ERC després de desvincular-se del PSC. D'aquesta manera, els Independents per Campelles –que governen el municipi des del 2011- esdevindran una “marca blanca” dels republicans segons ha admès el mateix Dordas a ElRipollès.info. Inicialment, quan va anunciar que no continuaria amb els socialistes va assegurar que ho faria amb una llista “totalment independent”.

“Una cosa és l'idealisme i l'altra la realitat”, argumenta l'alcalde de Campelles. En aquest sentit assegura que és “molt difícil” fer la política del dia a dia sense estar vinculat a cap partit polític. “Si hagués estat per mi hauríem estat simplement independents però ho vas de la mà d'algú o no ets ningú”, assenyala. Dordas, que va anunciar a inicis del 2014 que no es tornaria a presentar de la mà del PSC, ha esgotat la legislatura com a conseller comarcal del grup socialista.

Independents per Campelles-Acord Municipal renovarà totalment la candidatura. Enguany, a diferència del 2011, presentaran cinc persones ja que Dordas veu probable que hi hagi llista única. “No m'aniria malament després de tres campanyes molt dures”, explica l'actual alcalde. En formaran part Simon Rovira –que fa quatre anys va formar part d'Units per Campelles, llista vinculada a ERC-, Ramon Cotrina, Joan Sanjaume i Joan Cabana. “Crec que el poble està content amb la tasca realitzada aquesta legislatura i esperem continuar al capdavant del consistori”, assenyala.

En les municipals del 2011 Independents per Campelles va aconseguir quatre dels cinc regidors mentre que CiU –després de 28 anys al govern encapçalat per Manel Dordas- es va quedar amb un sol representant mentre que Units per Campelles-Acord Municipal va quedar fora del consistori.

ERC, segons ha pogut saber aquest diari, treballa per presentar llistes a cinc dels sis municipis de la Vall de Ribes –tots excepte Planoles on, a banda de CiU, hi haurà una candidatura independent-. En canvi, el PSC encara no ha confirmat cap llista a tota la vall i podria quedar-se en blanc.