Ibrahim Ezzaydouni s'imposa a la Mitja de Ripoll per segon any consecutiu

La sabadellenca Lídia Rodríguez s'ha imposat en la categoria femenina | En la cursa de 5km, Sergi Ariaca i Susanna Cabratosa han estat els vencedors | Entre les dues proves hi ha hagut una participació total de 380 atletes

El marroquí Ibrahim Ezzaydouni ha estat el vencedor de la Mitja Marató de Ripoll per segon any consecutiu
El marroquí Ibrahim Ezzaydouni ha estat el vencedor de la Mitja Marató de Ripoll per segon any consecutiu | Mitja de Ripoll
Isaac Muntadas
20 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:40h
El corredor marroquí Ibrahim Ezzaydouni (FC Barcelona) ha guanyat per segon any consecutiu la Mitja Marató de Ripoll, que s'ha disputat aquest diumenge a partir de les 10 del matí. La 39a edició de la prova ha tingut un desenllaç calcat al de l'any passat, ja que l'atleta del Marroc ha tornat a ser el més ràpid a completar els 21,097 quilòmetres del recorregut, aturant el cronòmetre amb un temps d'1 hora 7 minuts i 45 segons. Darrere seu ha arribat el seu compatriota, Abderrahim El Jaafari, que ha repetit el segon lloc de l'any passat quedant-se amb la mel als llavis i a pocs segons del campió (1h 8min 6seg). El podi l'ha completat el triatleta olotí Nan Oliveras, que ha competit de tu a tu amb els dos primers classificats fins al primer punt intermedi i ha creuat la línia d'arribada amb 1h 9min i 7seg.

Enguany, la Mitja Marató de Ripoll ha patit alguns canvis substancials, ja que la sortida s'ha ubicat a la plaça de l'Ajuntament i no a la carretera de Barcelona com en els darrers anys, en què alguna vegada el pas del tren havia fet la guitza als corredors havent d'aturar la prova un cop començada o retardant-ne l'inici per deixar-lo passar. Per tant, en aquesta ocasió el traçat ha estat totalment circular amb sortida i arribada al mateix lloc, sota l'atenta mirada del Monestir de Santa Maria de Ripoll com a espectador de luxe. Els 203 participants de la prova han hagut d'anar a Sant Joan i tornar per la N-260 en una competició que compta amb uns 200 metres de desnivell positiu, que s'acumulen principalment en la primera part del recorregut. Tot i dominar la prova, Ibrahim Ezzaydouni ha fet un temps lleugerament més lent que l'edició anterior, ja que ha tardat un minut i set segons més que l'any passat (1h 6min 38seg). Jaafari hauria pogut guanyar la prova si hagués repetit el temps del 2016 en què va aturar el cronòmetre amb un temps de (1h 7min 14seg).

En la categoria femenina, la victòria ha estat per la corredora del Cornellà Atlètic, Lídia Rodríguez. La sabadellenca ha fet una cursa perfecta i ha creuat la línia de meta en 1h 14min 10seg. Un temps estratosfèric que l'ha permès ser cinquena a la classificació general, quedant-se a pocs minuts del podí masculí. Aquest domini s'ha traduït en una victòria molt plàcida amb quasi dotze minuts de marge (1h 25min 53seg) sobre la segona classificada, la marroquina Hasna Bahom (FC Barcelona), guanyadora de les edicions del 2013 i 2014. La tercera posició ha estat per Esther Cruz, que ha arribat a gairebé vint minuts de la vencedora amb un temps d'1h 32min 39seg. El millor classificat de la comarca ha estat el ripollès Aleix Fàbregas, que ha quedat sisè amb un temps d'1h 15min 28seg.

Bona participació a la cursa de 5km

La cursa popular Bressol de Catalunya de 5 quilòmetres s'ha celebrat també aquest diumenge (10.15h) amb sortida i arribada a la plaça del Monestir i ha comptat amb una notable participació amb 120 corredors classificats. Sergi Ariaca (Duscholux) ha estat el més ràpid de tots amb un temps de 17 minuts i 44 segons. Al podi l'han acompanyat Eduard Tarré (UE Sant Joan) i Pau Vila (CC Ripoll) amb unes marques de 18min 38seg i 18min 49seg, respectivament. En dones, Susanna Cabratosa (UE Matadepera) ha estat la vencedora (21min 35seg), seguida de Núria Pérez i Maria Toledo (CA-Olot Terra de Volcans).
 

Sergi Ariaca ha estat el guanyador de la cursa popular Bressol de Catalunya de 5km Foto: Mitja de Ripoll


Classificacions:

Classificacions Mitja Marató 2017 
Classificacions Cursa Bressol de Catalunya 2017