Aquest és l'home que passeja les mascotes dels jugadors del Barça

Un establiment s'encarrega tant de dur els gossos a passeig com de l'ensinistrament des de fa 30 anys

Redacció
12 de febrer de 2025, 11:35
Frenkie de Jong i el seu gos, en una imatge d'arxiu
Frenkie de Jong i el seu gos, en una imatge d'arxiu | X

Aquesta setmana hi va haver un ensurt majúscul al Barça. El porter polonès de 34 anys, Wojciech Szczęsny, va demanar ajuda a través de les xarxes socials per localitzar la seva gossa Nala. Segons van publicar diversos mitjans, l'animal va desaparèixer a la platja de Castelldefels aquest dilluns al voltant de les set de la tarda. A primera hora del matí d'aquest dimarts ja l'havien trobada.

Que als jugadors els agrada tenir mascotes no és cap secret. Diverses estrelles han compartit a les xarxes la seva afinitat amb gossos i gats, cap de tan icònica com la de Leo Messi i el seu gos gegant, Hulk o la de Isco i el seu gos Messi. Però la rutina d'entrenaments i desplaçaments continus del futbol professional fan que no sempre es pugui conciliar. Per aquest motiu, en el cas dels futbolistes blaugrana hi ha un establiment que s'encarrega de tenir cura de les mascotes.

L'home que treballa passejant les mascotes del Barça es diu Dani Llimós, és cuidador d'animals de companyia i regenta una botiga a Sant Just Desvern (Baix Llobregat). La seva vinculació amb el Barça té més de 30 anys de trajectòria, segons ha explicat en un reportatge al Tot Es Mou de TV3. Com a clients ha tingut des de Bakero, a Thiago Alcántara passant per Dani Alves o Munir. "Ara mateix tinc clients del primer equip amb 12 gossos", assegura Llimós, entre els quals hi ha Pedri, Araujo o Fermín.

La botiga s'encarrega tant de dur-los a passeig com de l'educació de les mascotes. "Els eduquem perquè els jugadors puguin estar tranquils i entrenar sense preocupar-se'n", explica el propietari, que disposa d'un equip de dues persones per ensinistrar les mascotes, sobretot si els hi porten durant els primers mesos de vida. La botiga té un parc al davant on es fan els exercicis i permet que quan els futbolistes tornen d'entrenar les mascotes estiguin cansades i amb la feina feta.

De moment, l'establiment no s'ha encarregat dela mascota oficial del Barça, que el club va estrenar pels 125 anys. Es diu Cat, abreviatura de gat en anglès -l'animal que representa-, però també una clara picada d'ullet a Catalunya. Els dissenyadors són els germans Carlos i Jordi Carlos Grangel, dos reputats dissenyadors que treballen a Hollywood i a més a més són seguidors blaugrana.