El Barça no se'n surt amb Osasuna i es queda a les portes d'igualar el seu millor inici de Lliga

El conjunt blaugrana mostra la seva versió més fràgil contra els pamplonesos amb un equip plagat de joves i marcat per les baixes (4-2)

Lamine Yamal ha estat un dels titulars que ha descansat a El Sadar
Lamine Yamal ha estat un dels titulars que ha descansat a El Sadar | F.C. Barcelona
28 de setembre de 2024, 23:30
Actualitzat: 29 de setembre, 11:49h

El Barça de Flick s'ha quedat a les portes de ser de rècord, almenys de moment. El conjunt blaugrana, que aspirava a sumar la vuitena victòria seguida en l'inici de la Lliga per igualar la millor arrencada de la seva història, ha sortit golejat contra Osasuna (4-2). Els pamplonesos han aconseguit despullar els catalans liderats per una gran actuació de Bryan Zaragoza. D'aquesta manera, el Barça perd la condició d'invicte a la competició domèstica i es queda a les portes d'igualar els números de la temporada 2013/2014, que entrenava el Tata Martino.

El conjunt blaugrana ha perdut els tres punts, però no s'ha desmuntat. El Sadar és un camp complicat, però Flick, condicionat per les baixes, ha volgut donar descans a tres titulars estructurals per l'equip —ni Rapinha ni íñigo Martínez ni Lamine Yamal– i ha sortit amb un onze farcit de joves. La primera part ha arrencat amb la mateixa ambició ofensiva del Barça, però més despullat i tendre en defensa i sense tanta claredat en els atacs. Massa atrevits? Potser, tanmateix s'ha mantingut com a equip, també amb la unitat suplent. Osasuna ho ha aprofitat i Budimir primer i Bryan Zaragoza després — amb polèmica inclosa per una falta a Pau Víctor que no s'ha xiulat— han posat el partit de cara pels navarresos.

A la represa, el Barça no ha perdut la cara al partit, ha competit i, tot i ser poc reconeixible en el joc, semblava que es podia enganxar al partit, gràcies a un gol de Pau Víctor. Però un penal de Sergi Domínguez a Budimi ha acabat amb les esperances dels blaugrana, que encara han hagut d'encaixar el quart a les acaballes. Al minut 89, Lamine Yamal, que ha sortit per sacsejar el duel, ha escurçat distàncies i ha fet que el partit tingués nervi fins al final. No n'han fet prou.

El Barça es manté líder, però per primer cop a la temporada ha perdut la màgia de Flick. Ha calgut que fins i tot es lesionés Ter Stegen i que es triés fer rotacions per aconseguir-ho i la sensació és que l'equip creixerà. Potser encara sort que no s'ha batut el rècord el Tata Martino, que va tenir un desenllaç fatídic i va perdre la Lliga a l'última jornada contra l'Atlètic de Madrid. Cap fred: els títols que es poden perdre a l'octubre són uns altres: la Champions i per això s'ha reservat per jugar dimarts contra el Young Boys amb les millors armes. La mirada de Flick és llarga i els únics rècords que li interessen són els que s'entreguen el mes de maig.