El retorn de Gavi corona un triomf plàcid del Barça contra el Sevilla

El conjunt blaugrana torna de l'aturada de seleccions amb la mateixa trempera i arribarà al Clàssic líder i amb bones sensacions (5-1)

Gavi ha tornat a disputar un partit 349 dies després de lesionar-se
Gavi ha tornat a disputar un partit 349 dies després de lesionar-se | F.C. Barcelona
20 d'octubre de 2024, 22:58
Actualitzat: 23:12h

La tardor serà calenta pels culers. El Barça ha tornat de l'aturada de seleccions amb la trempera intacta, amb una victòria incontestable contra un Sevilla estabornit. El triomf se suma a un cap de setmana d'optimismes, després que Laporta hagi superat l'aprovació dels comptes amb solvència i el conjunt de Flick comenci a recuperar unitats, cap de tan desitjada com el retorn de Gavi, l'esperit que sostenia el Barça de Xavi i un reforç de luxe per un equip vertical i enèrgic com el que està construint el tècnic alemany.

La jove estrella blaugrana ha tornat als terrenys de joc 349 dies després de trencar-se els lligaments creuats. Ho ha fet després de superar una recuperació de maduresa, en què ha deixat enrere l'ànsia per omplir-se de paciència i no desanimar-se pels 11 mesos de baixa. Com en l'època de Messi, Gavi ha estat ovacionat només d'escalfar-se, un dels grans moments en l'estada a Montjuïc dels blaugrana, que, tot i els vaticinis apocalíptics per part d'un sector, ja pensen en la tornada al Nou Camp Nou.

Tot plegat en una victòria plàcida contra el Sevilla. Tot i jugar contra el Bayern dimarts, i potser amb els apunts de les rotacions a Pamplona, el Barça ha sortit amb un onze de gala i n'ha fet prou amb 38 minuts per sentenciar el partit. Al minut 23, Lewandowski ha marcat de penal, amb un llançament marca de la casa amb què ha eixamplat el seu lideratge com a pitxitxi. S'hi ha volgut sumar Pedri, que ha rebut un gran pase de Lamine Yamal a la frontal per etzibar el segon. Lewandowski encara ha tingut temps de fer el tercer abans del descans.

A la segona meitat, el Barça ha sobreviscut a un penal (anul·lat per fora de joc) i un gol del Sevilla (també anul·lat pel fora de joc) i ha tancat el partit amb dos gols de Pablo Torre. Gavi ha tingut 10 minuts i ha reaparegut com sempre: al cap de 10 segons ja ha recuperat una pilota i ha fet falta. Idumbo ha escurçat distàncies a les acaballes del partit, que ha deixat a Iñaki Peña sense la possibilitat de deixar la porteria a zero. Dimarts tindrà una nova oportunitat contra el Bayern, en l'inici d'una setmana grossa pels blaugrana, que ja pensa en el Clàssic amb les ànsies del bon alumne que vol demostrar el seu talent als exàmens.