​NacióGarrotxa impulsa l'opinió

Una vintena d'opinadors locals formaran part d'un espai de debat únic a la comarca

L'opinió és un dels eixos principals del portal NacioGarrotxa
L'opinió és un dels eixos principals del portal NacioGarrotxa | Pau Masó
29 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:04h
L'opinió, el debat, la crítica i la discussió són elements fonamentals per la construcció de les societats. I per això, a partir d'aquesta tardor, NacióGarrotxa dona un impuls important a la seva secció d'opinió.

A partir d'aquest octubre, neix un equip format per una vintena de persones que oferiran el seu punt de vista sobre qüestions d'actualitat de la Garrotxa i altres temes que configures en dia a dia de la nostra comarca. A través de les seves opinions es vol crear un espai de debat que, avui dia, no existeix a la comarca.

L'equip d'opinió de NacióGarrotxa estarà format per periodistes, escriptors, polítics, urbanistes, arquitectes i artistes, entre altres. S'han buscat perfils d'edat diferents perquè l'espai d'opinió pugui ser el més transversal possible. Per això, també hi haurà opinadors joves que ens oferiran el seu punt de vista. A part de les generacions, el que també es pretén és ser transversal en les temàtiques i per aconseguir-ho, l'equip està format per persones expertes en l'humor, la política, la cultura, l'ecologia, el patrimoni, la pagesia o la història.

Entre els noms que formaran part del nou equip d'opinió de Nació Garrotxa hi ha persones vinculades al món cultural garrotxí com Xavier Ruscalleda, Quim Domene, Pep Fargas o Tena Busquets. També es podran llegir articles de l'urbanista Joan Albesa, el filòleg Quim Monturiol, l'escriptor Santiago Vilanova, l'arquitecte Xevi Bayona o el biòleg i historiador Joan Barnadas. En l'apartat més polític hi trobem noms com l'exalcalde d'Olot, Pere Macias. El pastor de Riudaura, Marc Muntanya i els periodistes garrotxins Mariona Comellas, Joel Tallant i Ester Carreras, també formaran part de l'equip. L'exdirector del parc natural de la Zona Volcànica de la Garotxa, Josep Maria Mallarach, i el politòleg Xevi Casademont analitzaran en profunditat qüestions de l'actualitat local.

L'humorista olotina Anna Aumatell oferirà articles d'humor sobre com som els garrotxins i com ens comportem. Una línia semblant és la que seguirà el cantautor Àngel Girona, qui parlarà de temes locals a través del cançoner. Per últim, el jove comunicador olotí Ferran Bassaganyes explicarà com es veu la Garrotxa des de Barcelona.

Tots ells formaran el nou equip d'opinió de NacióGarrotxa, un equip que s'impulsa amb voluntat de crear un espai de debat i opinió pública que, més enllà de les xarxes socials, s'ha anat perdent a la comarca i que en els temps que estem, és més necessari que mai.