Guardonen Albesa i Montesinos amb un dels Premis per a la Diversitat del Consell Audiovisual de Catalunya

Li han atorgat a l'Agència Talaia per la sèrie "18+1: un jovent que camina"

Martí Albesa i Sara Montesinos han recollit el guardó a la seu del Col·legi de Periodistes.
Martí Albesa i Sara Montesinos han recollit el guardó a la seu del Col·legi de Periodistes. | @mesadiversitat.
09 de juliol de 2021, 08:14
Actualitzat: 9:19h
La Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual(MDA), entitat impulsada pel
Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), ha organitzat aquest dijous, 8 de juliol –a la seu del Col·legi de Periodistes, a Barcelona–, la XIII Jornada de la MDA, dedicada a analitzar les narratives alternatives contra el racisme.

En el decurs de la jornada s’han lliurat els XII Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual. Aquests guardons s’atorguen a aquells programes, produccions o iniciatives audiovisuals que reflecteixen millor la diversitat cultural.

Entre els premiats cal destacar el que li han atorgat, en la categoria de producció audiovisual, a l'Agència Talaia per 18+1: un jovent que camina, i que ha recollit el fotoperiodista olotí Martí Albesa, col·laborador habitual a NacióDigital, junt amb la periodista Sara Montesinos. La sèrie documental explica què passa amb els joves migrants, amb ells mateixos com a protagonistes, quan compleixen els 18 anys.

Durant el discurs pel guardo atorgat, Albesa ha agraït a tots els joves que van participar en l'audiovisual, per la paciència i el coratge que van tenir. "Més enllà de voler fer un contingut periodístic interessant, el més important és que 18+1 sigui una eina per als joves, siguin qui siguin, per a poder crear aliances entre ells, perquè creiem que un tema tan divers com el que tracta el documental no es podia fer només des de la diferència sinó, també, des dels punts de connexió", ha dit el fotoperiodista.


Albesa ha revelat que el documental va ser fet amb una càmera de fotos, que també fa vídeo, un micro de primer preu de les botigues de micros i, sobretot, "amb molta il·lusió i molt bona voluntat per part de nosaltres i majoritàriament finançat amb fons propis". Per això, ha animat totes les administracions, entitats, col·lectius…, que es continuï apostant per a finançar aquest tipus de projectes, "perquè tenim ganes de fer-ne més i l'econòmica és l'única de les barreres que ens trobem".

Per la seva banda, la periodista Sara Montesinos ha demanat a tot el "corporativisme periodístic una barricada única contra els feixisme, contra el racisme i contra el masclisme perquè la nostra professió té molt a veure amb tot el que està passant i que és important no deixar ni un espai, absolutament res, a l'extrema dreta, Si no ens plantem nosaltres, després tot seran laments i tweets de 'quina pena tot!'", ha denunciat

Per a Montesinos és important que ens desacomplexem, que assumim que la nostra feina "és una trinxera més, que no tenim una feina 'objectiva', que ho assumim d'una vegada, som part activa de la transformació".

La jornada ha estat presentada pel president del CAC, Roger Loppacher, per la presidenta de la MDA i consellera del CAC, Carme Figueras i pel degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros.



 
Arxivat a