Olot edita la primera guia de turisme familiar i el primer recopilatori de rutes a peu

Recull els principals atractius turístics a través de 10 propostes autoguiades. Per altra banda, inclou un conjunt de rutes de proximitat d’Olot que es poden realitzar a peu

Roda de premsa de presentació de les guies de turisme
Roda de premsa de presentació de les guies de turisme | Ajuntament d'Olot
Redacció
02 d'agost de 2021, 10:45
Actualitzat: 07 d'agost, 12:34h
L’Ajuntament d’Olot, a través de l'Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa DinàmiG, ha estrenat enguany dues noves publicacions turístiques per difondre els atractius culturals, paisatgístics, naturals i històrics d’Olot. Les dues noves guies sorgeixen arran les necessitats detectades a través de l’Oficina de Turisme de la ciutat i amb la voluntat d’oferir eines específiques de qualitat, d’alt valor afegit, amb materials gràfics pensats especialment per a visitants i ciutadans.

En primer lloc, ja es pot adquirir la primera Guia Familiar d’Olot, una publicació  pensada per a les famílies i que inclou els principals atractius turístics de la ciutat organitzats en 10 propostes ben variades. Enguany se n’han editat 10.000 exemplars en català i la voluntat és publicar la segona edició en castellà, anglès i francès el pròxim 2022.

Amb disseny i il·lustracions de Ferran Coves, aquesta nova guia ofereix rutes i activitats que permeten descobrir els espais naturals de la ciutat tals com el riu Fluvià, les fonts de la ciutat, els quatre volcans del terme municipal, els parcs i jardins imprescindibles de la ciutat o la via verda en el seu tram per Olot. També aprofundeix i detalla els atractius culturals més destacats com el barri vell, el Nucli Antic, passant pels exemples modernistes, els museus de la ciutat o altres espais clau com la Plaça Mercat o la vinculació entre arquitectura i paisatge des del peu del volcà Montsacopa. Totes les rutes i propostes estan pensades i adaptades per a les famílies; siguin visitants o veïns i veïnes de la ciutat.

A més, la guia també inclou apartats característics com "50 coses per fer a La Garrotxa, de 3 a 99 anys", dividit a través d’icones que permeten facilitar la seva localització i lectura i altres seccions com "Altres espais i recursos familiars", que inclou propostes autoguiades localitzades sobre mapa on s’indica què es pot visitar en cas de condicions climatològiques adverses o si es disposa de breus estones de lleure.

Per últim, la publicació també preveu un possible obsequi. En cas que els visitants realitzin 5 o més de les 10 propostes, podran gaudir d’un detall de la ciutat si s’apropen a l’Oficina de Turisme d’Olot.

Guia a peu des d’Olot, la ciutat dels volcans
Per altra banda, també es pot aconseguir la Guia a peu des d’Olot, la ciutat dels volcans; la segona publicació que ha impulsat l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament d’Olot per donar a conèixer 18 rutes a peu amb sortida des de la mateixa Oficina de Turisme d’Olot.

La iniciativa va sorgir des de l’Àrea de Turisme davant l’interès de turistes i visitants sobre les rutes a realitzar a la comarca i la manca d’una publicació que pogués resumir i mostrar totes aquelles rutes existents a la ciutat.

En aquest cas, la guia està dissenyada per Lluís Salavedra i inclou 7 propostes de CULTOUR - el projecte garrotxí creat per donar a conèixer el patrimoni cultural i natural del territori amb senyals físics - 6 de la Xarxa de Senders Itinerànnia i 4 propostes més que passen pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la via verda, el GR-83 o el camí de Sant Jaume. En definitiva, rutes que compaginen l’esport amb l’art, la història, el patrimoni natural, arquitectònic i històric de la ciutat.

En aquest sentit, la publicació permetrà complementar la senyalització física en diferents elements patrimonials de la ciutat que s’està portant a terme sota el paraigua del projecte CULTOUR i que finalitzarà aquest any.

Manteniment en l’ocupació hotelera
Aquestes dues noves guies tenen per objectiu ser eines clau per a potenciar i atreure nous visitants al territori. Segones les dades recollides per l’Oficina de Turisme de la ciutat, l’ocupació hotelera a Olot s’ha mantingut aquest juliol respecte del mateix període d’anys anteriors tot i els efectes de la COVID-19. En concret, les pernoctacions i estades han sumat una mitjana d’ocupació del 52,77%, tres punts inferior pel que fa el juliol del 2020 i 2019.

 
Arxivat a