​Els tres regidors de Junts a Sant Feliu de Pallerols dimiteixen en bloc: «No té sentit seguir»

Afirmen que se'ls ha restringit l'accés a informació del consistori i no se'ls ha deixat treballar des de l'oposició

Els tres regidors de Junts que han decidit abandonar l'Ajuntament de Sant Feliu
Els tres regidors de Junts que han decidit abandonar l'Ajuntament de Sant Feliu | Junts per Sant Feliu
Nació
02 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 17:28h
Quan només fa tres mesos de la constitució dels Ajuntaments després de les eleccions municipals del maig, a Sant Feliu de Pallerols l'oposició ha decidit plegar en bloc. Els tres regidors de Junts que van sortir escollits del 28-M, Quim Andrés, Nil Port i Gemma Grabolosa han presentat públicament la seva renúncia al càrrec de regidors.

Ho han fet a través d'un comunicat on afirmen que l'equip de govern d'Units per Sant Feliu (ERC) els hi ha amagat informació i no els han deixat treballar com a oposició. "Se'ns ha restringit progressivament l'accés a part de la documentació municipal, dificultant-nos poder realitzar el nostre deure legal de fiscalització de l'acció de govern", diu el text.

Segons Junts per Sant Feliu de Pallerols, la tensió amb l'equip de govern neix arran de diferents "observacions tecnico-jurídiques" que el seu portaveu ha fet en els quatre plens que s'han celebrat fins ara sobre diferents obres que s'estan desenvolupant al municipi. Algunes d'elles estarien relacionades amb la construcció de la coberta de la pista municipal o les millores al centre cultural de Ca les Hermanes. Segons Junts, l'equip de govern ha fet diferents pròrrogues del contracte d'obres sense justificar ni passar pel ple o també s'han retornat fiances a empreses que van renunciar a fer els treballs.

"No hem tingut ni una reunió informativa de com avança la comercialització de les parcel·les i obres d'urbanització del polígon de Llongafollia, ni sobre l'existència d'entrebancs i el retard del termini d'execució de la coberta de la pista poliesportiva, ni sobre la renúncia del contractista adjudicatari de les obres de reforma de Ca les Hermanes, entre altres", afirmen al comunicat. "No té sentit seguir ocupant un càrrec on no se'ns permet aportar els nostres coneixements i experiència per contribuir al bon funcionament del nostre Ajuntament i obtenir més recursos pel poble", conclou.

La renúncia dels tres regidors de Junts fa que ara la Junta Electoral hagi de preguntar de manera ordenada i un per un a la resta de membres de la llista de Junts si alguna de les 12 persones que s'hi van presentar vol ocupar els llocs que han deixat els seus companys de grup. Si ningú accepta el càrrec, les tres cadires que va guanyar Junts a les passades eleccions municipals quedaran buides i ERC continuarà governant amb els seus sis regidors actuals i sense oposició.