Junts guanya i Aliança Catalana és tercera força a Olot

Els socialistes han quedat en segona posició i ERC pateix una patacada

La participació a Olot ha estat del 58%
La participació a Olot ha estat del 58% | Martí Albesa
12 de maig del 2024
Actualitzat a les 22:52h

Junts ha estat el guanyador de les eleccions catalanes d'aquest 12-M a Olot. El partit deCarles Puigdemont ha aconseguit 5.019 vots, uns 400 més que fa tres anys. En segon lloc, s'hi ha situat el PSC, qui ha estat el principal guanyador dels comicis catalans. En comparació al 2021, els socialistes han guanyat gairebé un miler de vots a Olot.

I el tercer vencedor de la nit electoral a la capital garrotxina ha estat Aliança Catalana. Aquest diumenge era la primera vegada que els olotins podien votar el partit d'ultradreta i ho han fet més de 2.113 ciutadans, molt a prop del PSC. Això ha fet que la formació de Sílvia Orriols hagi estat la tercera força més votada a la ciutat.

Aliança Catalana ha superat ERC i la CUP, els principals derrotats. Els republicans han recollit 1.400 vots a Olot i els cupaires 815. ERC ha perdut la meitat dels votants olotins i la CUP uns 300 vots.

Per altra banda, Vox i PP s'han situat com a sisena i setena força, respectivament. Darrere seu s'hi ha situat Comuns Sumar amb 405 vots i Alhora amb 90 vots.

Participació més alta

L'augment de la participació ha estat una de les notes positives de la jornada electoral. A Olot, aquesta s'ha situat al 58%, cinc punts per sobre respecte a les últimes eleccions catalanes.