Junts guanya les eleccions europees a la Garrotxa

A Olot, el partit de Comín ha vençut seguit de PSC i ERC

Junts s'ha imposat a tots els municipis garrotxí menys a Mieres
Junts s'ha imposat a tots els municipis garrotxí menys a Mieres | Arxiu ND
Redacció
10 de juny del 2024
Actualitzat a les 17:08h

Les eleccions europees deixen un nou dibuix electoral, en general, similar al que es va viure en les eleccions catalanes el passat 12 de maig. Junts ha tornat a guanyar uns comicis a la Garrotxa. El partit de Toni Comín (candidat europeu) s'ha imposat a tots els municipis de la comarca menys a Mieres, on ha guanyat ERC amb cinc punts de diferència.

Esquerra ha estat la segona força més votada a la comarca i ha quedat en segona posició en la majoria de municipis. Només a les Planes d'Hostoles, Sales i Olot el PSC ha quedat per davant als republicans i s'ha situat com a segon partit més votat. A Beuda, el segon lloc ha estat per Podem.

Junts guanya a Olot

A la capital de la Garrotxa, la tendència ha estat similar als resultats comarcals. Junts ha guanyat a Olot amb menys suports que fa quatre anys a les eleccions europees del 2019. La formació de Comín ha perdut gairebé 5.000 vots, però ha mantingut el lideratge, això sí, més a prop del PSC, segona força.

Els socialistes han guanyat gairebé 200 vots i han passat de ser la tercera a la segona força a Olot respecte al 2019. Això ha fet que ERC caigués en la tercera posició amb més de 1.000 vots perduts respecte fa quatre anys.

La quarta i cinquena força a Olot han estat per la dreta i extrema dreta. PP i Vox han estat les formacions que, juntament amb el PSC, que més han crescut respecte a les europees de fa quatre anys. PP ha aconseguit 594 vots i Vox 490. Entre tots dos han recollit uns 500 vots més que el 2019.

A la capital de la Garrotxa la participació ha estat molt baixa i ha baixat del 40%. En concret, ha estat del 36,4%.