​La Junta Electoral Central desestima el recurs d'Activem Olot

L'òrgan electoral considera que no hi va haver "doble vot" a la mesa de l'Institut Garrotxa i els Ajuntaments de la Garrotxa es podran constituir sense problema aquest dissabte

L'edifici de Can Joanetes, seu de l'Ajuntament d'Olot
L'edifici de Can Joanetes, seu de l'Ajuntament d'Olot | Pau Masó
15 de juny del 2023
Actualitzat a les 16:29h
La Junta Electoral Central ha desestimat el recurs que Activem Olot va presentar contra els resultats electorals del 28-M a Olot. El partit de Jordi Rubio demanava anul·lar els vots d'una de les meses de l'Institut Garrotxa, on una persona va votar presencialment, tot i haver sol·licitat el vot per correu. La supressió de tots els vots d'aquesta mesa permetia a Activem aconseguir el segon regidor i robar-li el tercer a ERC.

Aquest dijous,la Junta Electoral Central ha decidit rebutjar el recurs del partit olotí perquè es tracta d'una "irregularitat no invalidant", ja que constata que el vot per correu de la persona en qüestió no va arribar a la mesa i, per tant, no es va produir "un doble vot" (presencial i per correu). Això fa que quedi "salvaguardat el principi d'unitat de vot per elector".
 

Constitució dels ajuntaments dissabte

El dictamen de la Junta Electoral Central també recull que la Junta Electoral de Zona d'Olot haurà de "realitzar la proclamació d'electes de l'Ajuntament d'Olot d'acord amb el resultat de l'escrutini general". Això significa que, malgrat la incertesa viscuda aquests dies, dissabte es podrà fer la constitució del consistori olotí i els de la resta de la comarca. Aquest dimecres, la Junta Electoral d'Olot, d'on en depenen la resta d'Ajuntaments de la Garrotxa, va comunicar que fins que no es resolgués el cas d'Olot, no es podrien constituir la resta d'òrgans. Ara, amb el dictamen de la Junta Electoral Central, els consistoris garrotxins ja poden constituir-se com estava previst: aquest dissabte 17 de juny.

 

Possibilitat de recórrer al constitucional

La Junta Electoral Central diu en el seu dictamen que Activem Olot no pot presentar recurs  i que el tràmit acaba aquí. Però sí que dona l'oportunitat al partit olotí que pugui obrir un nou tràmit presentant un recurs contenciós electoral al TSJC sobre la proclamació dels electes que faci la Junta Electoral de Zona d'Olot. En aquest cas, en principi, el recurs s'hauria de presentar un cop constituït l'Ajuntament d'Olot.

Arxivat a