Llena es compromet a donar més ajuts al sector carni porcí pel seu caràcter 'pioner'

Publicat el 03 de setembre de 2008 a les 15:48
 
Una de les mesures que inclou aquest pla estratègic és la selecció d'un total de nou projectes a desenvolupar, que s'han consensuat amb tots els actors, i que aspiren a rebre un ajut del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme dotat d'un total de 100.000 euros. 'Són estudis que després es poden convertir en projectes que costaran milions d'euros i que poden rebre finançament europeu', ha explicat l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, que presideix també la junta directiva d'INNOVACC. L'estalvi de l'aigua, el control de la salmonel·la en la cadena alimentària o el mercat de futurs del preu de la carn de porc són algunes de les temàtiques que recullen aquests estudis sorgits d'un total de 76 temes possibles.

El conseller apuntava que el 'mèrit' principal de la creació d'INNOVACC, integrada de moment per 44 empreses de les comarques gironines i d'Osona – del sector carni porcí i d'empreses auxiliars que intervenen en el procés- i oberta a tot Catalunya, és que empreses que competeixen en un mateix mercat s'ajunten perquè 'innovar és molt car' i 'no tenen més remei que compartir els processos'. Sacrest, per la seva banda, ha afegit que els 'autèntics competidors' es troben a l'estranger i per això 'val la pena unir esforços'.

El titular del DAR ha visitat aquest dimecres al matí l'empresa Aigües de Sant Aniol i s'ha reunit amb les empreses del sector carni. Ho ha fet acompanyat del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy, i del coordinador i responsable institucional dels Serveis Territorials del DAR a Girona, Josep Guix.