​​​Marc Puig trenca amb Junts i es presentarà d'alcalde a les Planes

L'actual regidor va arribar a formar part de la llista juntista, però finalment, s'ha desmarcat i impulsarà una candidatura independent

Marc Puig és actualment el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de les Planes
Marc Puig és actualment el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de les Planes | @mpuixi
Nació
10 d'abril del 2023
Actualitzat a les 11:52h


Marc Puig es presenta com a alcaldable de les Planes d'Hostoles amb una llista independent. L'actual regidor de Junts a l'Ajuntament ha trencat amb el partit i la candidatura de Pablo Odell. Puig va arribar a formar part de la candidatura que va presentar fa mesos Junts a les Planes, però, finalment, diverses discrepàncies han fet que Puig hagi decidit desmarcar-se del partit i presentar una candidatura independent.

Amb 32 anys, Puig és, de moment, l'alcaldable més jove de la Garrotxa. El candidat té una llarga trajectòria en la política municipal després d'anys com a regidor del poble al costat de l'alcalde Eduard Llorà, qui no es torna a presentar. Actualment, Puig és segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament i regidor de Comunicació, Promoció Econòmica, Transparència, Turisme, Seguretat ciutadana i protecció civil. En les eleccions del 2019 va anar de número tres a la llista de Junts que liderava Llorà i a les del 2015, les primeres en què va participar, de número cinc. 

Puig ha anunciat la seva decisió i la candidatura a través de les xarxes socials. En un vídeo a Twitter assegura que ha decidit presentar-se "després d'una llarga i difícil decisió". La candidatura de Puig a les Planes portarà per nom "Estimem les Planes" i el candidat explica que és "un projecte pensat per a totes les edats".
 
La candidatura de Puig a les Planes d'Hostoles es donarà a conèixer el pròxim dissabte 15 d'abril a la plaça Nova. Serà la tercera que es presenta al poble després de la de Junts amb Pablo Odell i la del PSC amb Jordi Joan Fageda. Puig és l'únic dels tres que ha nascut a les Planes.