Quins barris d'Olot i municipis de la Garrotxa han votat més a Aliança Catalana?

El nou partit d'extrema dreta ha estat segona força a set municipis de la comarca i els barris amb rendes més altes són els que li han donat més suport

Gairabé 4.000 garrotxins han votat la formació d'ultradreta
Gairabé 4.000 garrotxins han votat la formació d'ultradreta | Martí Albesa
13 de maig del 2024
Actualitzat a les 16:31h

Aquest diumenge ha estat la primera vegada que els garrotxins han pogut votar Aliança Catalana en unes eleccions. Els resultats permeten veure ara la penetració que té la formació d'ultradreta a la comarca. En general, el partit de Sílvia Orriols ha estat la segona força més votada a la comarca. La Garrotxa i el Ripollès (on governa Aliança Catalana) són les dues úniques comarques de Catalunya on el partit s'ha situat en segona posició. 3.798 garrotxins han votat Aliança Catalana aquest diumenge, representant un 15% del total dels votants.

Pel que fa a municipis, la formació va ser segona força a set pobles de la Garrotxa. Són Montagut i Oix, Vall de Bianya, Sant Joan les Fonts, les Preses, la Vall d'en Bas, Sant Ferriol, Santa Pau i les Planes d'Hostoles. On més suports ha obtingut Aliança Catalana és a la Vall de Bianya on ha acumulat el 18,2% dels vots, el percentatge més alt a tota la comarca, molt a prop de Sant Joan les Fonts amb un 18,15%. On menys s'ha votat aliança ha estat a Argelaguer i Mieres, amb un 4 i un 7% de percentatge de vot respectivament.

 

 

Els barris més rics d'Olot voten més a Aliança

En el cas d'Olot, Aliança Catalana s'ha situat com a tercera força per darrere de Junts i el PSC. L'únic barri on no ha guanyat Junts ha estat a Sant Roc, on s'han imposat els socialistes. Aliança Catalana s'ha situat com a segona força més votada en més de la meitat dels col·legis electorals de la ciutat (11 de 21).

El partit de Sílvia Orriols ha recollit més percentatge de vot als barris més rics i, en canvi, ha tingut menys suport als barris amb la renda més baixa. A l'Eixample Malagrida la formació d'extrema dreta ha arribat a acumular un 18% dels cots i al Desemparats el 17%. Mentre que al Nucli Antic i a Sant Miquel els percentatges de vot s'han situat entre el 8 i el 10%.

Arxivat a