VÍDEO ERC Olot considera «rídicula» la inversió de 50.000 euros a l'avinguda Sant Jordi

Reclamen que la Generalitat faci l'aportació que cal –al voltant d'1 MEUR– i que mentre no arribi l'assumeixi l'Ajuntament

Manel Mitjà i Clara Casanovas, d'ERC Olot.
Manel Mitjà i Clara Casanovas, d'ERC Olot. | Xavier Borràs.
20 de març del 2019
Actualitzat a les 8:54h
Manel Mitjà i Clara Casanovas van comparèixer aquest dimarts a la sala de plens de l'Ajuntament d'Olot per a reclamar la inversió necessària per agençar l'avinguda Sant Jordi d'Olot, ja que consideren que l'aportació anunciada de 50.000 euros és ridícula. Segons Mitjà, per a remodelar i arreglar com cal l'avinguda Sant Jordi caldria al voltant d'1.000.000 d'euros. "Entenem que aquesta inversió l'hauria d'assumir la Generalitat de Catalunya ja que aquesta arteria fa la funció d'A-26, però l'Ajuntament te una responsabililat amb tots els veïns d'aquesta zona i hauria d'haver assumit fa temps aquesta inversió i llavors buscar el suport econòmic de la Generalitat o de la Diputació per a recuperar la inversió. Igual que amb la variant anem tard i ja no podem esperar més", ha afirmat.

http://www.youtube.com/watch?v=yX7Nq0mRVe4
Per als republicans olotins és un actuació urgent, ara que es compleixen 10 anys de l'obertura del túnel de Bracons. Per bé que ha restat en el passat tota la polèmica que en va acompanyar la construcció, deu anys després és una realitat que comunica la Garrotxa amb Osona i la Catalunya Central i viceversa. "Però la construcció del túnel –afegeix Mitjà– no va anar acompanyada de la construcció de les vies de connexió entre Bracons i l'A-26. Degut a aquesta mancança, tant la carretera de la Preses i l'avinguda Sant Jordi d'Olot han fet i estan fent encara a dia d'avui de vies connexió entre dues artèries importants i per tant suporten un transit de vehicles pesants i de vehicles particuars que no haurien se suportar, sobretot per què no estan pensades ni dissenyades per aquest ús", tot coincidint amb els arguments que van manifestar la setmana passada des de la nova plataforma "No és un vial, és un carrer"

De fet, l'avinguda Sant Jordi estava dissenyada com un via interior de la ciutat per treure trànsit del centre de la ciutat i havia de ser compatible amb la gent que hi podia anar a viure., però des de fa deu anys l'avingunda i els veïns pateixen un pressió de trànsit molt superior al què aquest artèria pot suportar. "Això ha provocat que el mal estat de tot el carrer estigui molt i molt deteriorat i que els veïns dels diferents barris que travessa en pateixin les conseqüències diàriament des de fa ja massa anys", ha dit el regidor d'ERC.

Tot i que la variant d'Olot te el seu traçat Nord definit i a punt perquè es puguin començar les obres, no està previst que es comencin durant el 2019. Tanmateix, pel que fa a l'avinguda Sant Jordi, "si depèn d'ERC a partir de maig hi posarem mans i mànigues per fer-ho urgentment, perquè cal dignificar i arreglar aquest carrer de la ciutat", ha reblat Manel Mitjà.
 
Arxivat a